Hlavní obsah

Paříží druhou noc zmítaly nepokoje

Paříž

Obyvatelé Paříže se bouří proti údajné policejní brutalitě, které se strážci zákona mají dopouštět v době karantény, již úřady přijaly ve snaze zabrzdit šíření koronaviru mezi obyvateli francouzského hlavního města.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na předměstí Paříže se už druhou noc střetli mladiství s policiíVideo: Reuters

 
Článek

Již dvě noci po sobě docházelo na předměstích Paříže k násilným střetům s policií. Pouštěli se do nich zejména příslušníci etnických menšin. Kromě násilí vůči zasahujícím strážcům zákona zapalovali auta a demolovali veřejný i soukromý majetek.

Na předměstí Villeneuve-la-Garenne na severu Paříže musela policie proti rozbouřeným skupinkám použít slzný plyn a obušky. Výtržníci zase v ulicích odpalovali dělobuchy.

Policisté u Paříže zastřelili Afghánce, útočil na ně nožem

Evropa

„Příslušníci bezpečnostních složek byli napadeni protestujícími, kteří po nich házeli kameny a pyrotechniku,“ informoval místní policejní mluvčí s tím, že se nepokoje přelily i do dalších sousedství.

Muslimové arabského původu

Současná vlna násilí se v Paříži vzedmula poté, co neoznačené policejní auto v sobotu večer na předměstí Villeneuve-la-Garenne srazilo a vážně zranilo třicetiletého motorkáře.

Podle nejmenovaného zdroje deníku The Daily Mail, který je s případem dobře obeznámen, pochází sražený motorkář z prostředí muslimů arabského původu. „Leží v nemocnici v kritickém stavu a místní lidé to, co se stalo, nesou velmi špatně,“ cituje britský list svůj zdroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám