Hlavní obsah

Padali na mě mrtví a ranění, popsal svědek řádění útočníka z Hanau

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanau

Jeden z mála, kdo v Arena Bar & Café v Karlsbader Straße v hesenském městě Hanau přežil řádění střelce Tobiase Rathjena, byl Muhammed B. Vyvázl pouze se zraněním ramene.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Forenzní technici na místě střelby v německém městě Hanau

Článek

„Nejdřív někdo pětkrát nebo šestkrát vystřelil venku z pistole. Potom vešel dovnitř nějaký muž,“ vzpomínal na osudové chvíle Muhammed B.  Čekal na to, až bude vyřízena jeho objednávka jídla. Podobně na tom byli i další lidé. „Všichni jsme čekali na vyřízení objednávek, když vešel muž a začal vraždit,“ popsal situaci.

„Nejprve střelil jednoho muže do hlavy, ten se zhroutil na zem. Potom začal střílet na nás všechny.  Schovával jsem se za zdí, ale koupil jsem to do ruky a zhroutil jsem se na zem. Na mě padali další lidé a na ně další. Leželi jsme potom všichni na jedné hromadě. Chlapec pode mnou měl díru v krku a říkal mi, že nemůže dýchat. Potom ten muž utekl a už jsme ho neviděli,“ řekl.

Střelec v Hanau zavraždil i těhotnou matku dvou dětí

Evropa

Řádění třiačtyřicetiletého střelce nepřežilo deset lidí, dalších pět bylo zraněno. Útok byl zacílen na přistěhovalce. Deník Bild napsal, že jednou z obětí byla 35letá matka dvou dětí, která byla opět těhotná.

Mezi oběťmi střelce v Hanau je pět tureckých občanů, potvrdilo tiskové agentuře Anadolu velvyslanectví Turecka v Berlíně.

V Německu vraždil odpůrce migrantů, zabil i vlastní matku

Evropa

Nejvyšší státní zastupitelství vyšetřuje střelbu v Hanau jako případ terorismu. Hesenský ministr vnitra Peter Beuth potvrdil, že střelec měl xenofobní kořeny. To ostatně potvrzuje i 24stránkový pamflet, který Tobias Rathjen zveřejnil. Kromě paranoidních pasáží jsou v něm patrné i silně rasistické představy o světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám