Hlavní obsah

V Německu vraždil odpůrce migrantů, zabil i vlastní matku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanau
Aktualizováno

Jedním z motivů střelby v německém Hanau, která si v noci na čtvrtek vyžádala deset mrtvých, byl odpor k migrantům. Naznačil to bulvární list Bild, který informoval o tom, že 43letý pachatel střelby Tobias R. zanechal ve svém bytě dopis s přiznáním k činu. Před činem také zveřejnil na internetu video. Policie se k motivu zatím nevyjádřila.

Živě: V Německu vraždil odpůrce migrantů, zabil i vlastní matkuVideo: Reuters

 
Článek

Střelba ve městě si vyžádala celkem deset obětí. Devět jich bylo postříleno v podnicích ve městě, desátou zabitou byla jeho matka, jejíž tělo bylo nalezeno v bytě Tobiase R. Mrtvý je i střelec. Ten zřejmě spáchal sebevraždu.

Podle informací Bildu vedly střelce ultrapravicové motivy. Tobias R. v dopise píše mimo jiné o nutnosti zničit určité lidi, jejichž vystěhování z Německa se nepodařilo dosáhnout. Střelec byl podle deníku Němec, měl legálně drženou zbraň a lovecký lístek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v NěmeckuVideo: Reuters

Podle listu Süddeutsche Zeitung a rozhlasových stanic NDR a WDR povede vyšetřování spolkový generální prokurátor. Důvodem je mimořádná závažnost činu a rasistické motivy v dopise, ve kterém se Tobias R. k vraždám přiznal. Dopis naznačuje, že motivem byly xenofobie a nenávist k cizincům.

Oběti v kuřárně jsou Kurdové

Nenávist k přistěhovalcům je patrná už z míst, kde se střílelo. Prvním cílem útoku se stal bar Midnight v centru města ve čtvrti Haumarkt, kde se kouřily vodní dýmky. Napřed zazvonil a pak v kuřárně divoce střílel. Zabil v ní pět mladých lidí, mezi nimiž je jedna žena. Bild uvedl, že mezi oběťmi jsou Kurdové.

Dále se podle Bildu střílelo u nonstopu s rychlým občerstvením 24/7 Kiosk, který měl na štítu napsáno Arena Bar & Café. Před podnikem s rychlým občerstvením je i auto, které má rozbité čelní sklo. Tyto podniky obvykle provozují imigranti.

Jiné zdroje uváděly, že i místem druhé střelby byl bar, kde se kouřily vodní dýmky. Podle Bildu střelec útočil na třech místech, jiné zdroje to popírají.

Deset obětí střelby v Německu, pachatel je po smrti

Zahraniční

Ve videu zveřejněném na internetu pachatel podle týdeníku Focus mluví o tom, že v USA jsou podzemní vojenská zařízení, kde se zneužívají a vraždí děti a uctívá se tam ďábel. Američtí občané by se podle něj měli probudit a bojovat proti tomu. Video ale nezmiňuje žádný odkaz na chystaný masakr v Německu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám