Hlavní obsah

Odpůrce očkování Fico tajil nákazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Expremiér Robert Fico vystupuje na veřejnosti jako odpůrce očkování, které označuje za farmabyznys. Odmítá roušku a na tváři nosí jen plastový kryt. Z policejní nahrávky ale vyplývá, že na dovolené v Řecku covid sám překonal. „Strašná nemoc, strašná. A neměl jsem přitom těžký průběh, normální chřipku jsem měl,“ říká Fico na nahrávce podle webu postoj.sk.

Foto: Profimedia.cz

Robert Fico patří na Slovensku k hlavním odpůrcům očkování a covid bagatelizuje, roušku nenosí. Na tajné nahrávce ale údajně přiznává, že nemoc měl a že ho ochromila.

Článek

Předseda strany Směr organizuje protivládní protesty, kde se zásadně objevuje bez roušky a covid bagatelizuje. Po akci Směru v Rimavské Sobotě v polovině října hlásí epidemiologové značný nárůst nových případů covidu-19.

Z Kréty prchl

Na tajné nahrávce, kterou pořídila slovenská policie na myslivecké chatě u Nitry, Fico líčí mimo jiné i svou dovolenou s přítelkyní na Krétě. Druhý den po příletu ho začalo bolet na prsou, měl teplotu a u snídaně ztratil vědomí. Německý kardiolog u vedlejšího stolu se domníval, že dostal infarkt.

Jedenáct dnů jsem byl zavřený v jedné klimatizované místnosti. Nechtěli mě pustit, dokud jsem neměl PCR

Fica odvezli do nemocnice, kde testy potvrdily covid. V nemocnici podepsal reverz, ale musel dodržovat karanténu na hotelu. „Jedenáct dnů jsem byl zavřený v jedné klimatizované místnosti, tak jsem se díval na moře. Nechtěli mě pustit, dokud jsem neměl PCR,“ vysvětloval.

Na Slovensku se objevila tajná nahrávka s Robertem Ficem

Evropa

„Venku bylo 47 stupňů. Každou hodinu nám chodily zprávy, že nás asi budou evakuovat kvůli požárům. Dovolená jak hovado,“ líčil. Protože v Řecku se podle Fica čeká na PCR test někdy i dva měsíce, měl expremiér z ostrova odletět „načerno“ domů.

Ukradli mu padesát tisíc eur

V rozhovoru na chatě Fico říká, že není očkovaný a nasadil si antibiotika a ivermektin. Přiznává, že už má za sebou pět testů, ale stále se necítí dobře. „Necvičím, jinak cvičím každý den jako blázen, nezvládnu nic,“ prohlásil s tím, že covid se podobal klasické chřipce. Připustil, že ještě několik týdnů po návratu z dovolené rušil programy a musel ležet. „Mám v ústech plechovou chuť,“ dodal Fico.

Výdejní okénka, zavřené hotely. Třetina Slovenska bude v nejpřísnějším režimu

Koronavirus

Na dalším záznamu z chaty si Fico postěžoval, že mu ze stranické kanceláře ukradli 50 tisíc eur (1,3 milionu korun) a zlaté mince. Policii to neoznámil, aby nemusel vysvětlovat, proč měl tolik peněz v kanceláři. „Komu to budu hlásit? Co by to pomohlo? Komu budu vysvětlovat, že jsem měl 50 tisíc v kanceláři?“ říká Fico podle Denníku N na nahrávce.

„Kladu si otázku, zda to nebyla krycí krádež a zda nehledali něco jiného. Podle mě šli po nějakých papírech,“ dodává Fico. Předseda Směru vysvětlil, že vysokou hotovost držel v kanceláři proto, že nevěří bankám. „Jen naivní blázen by si pustil lidi ministra Mikulce (slovenský ministr vnitra – pozn. redakce) do kanceláře. Nic by nevyšetřili a nechali by tam mikrofony,“ uzavřel Fico.

Igor Matovič (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti – OLaNO), ministr financí a bývalý slovenský premiér, řekl, že pokud Ficovi nechybí 50 tisíc eur a zlaté mince, jen to dokazuje, že je zkorumpovaný zloděj. „Každému voliči Roberta Fica by těch 50 tisíc chybělo, protože je poctivě vydělává,“ nechal se slyšet Matovič.

Reklama

Výběr článků

Načítám