Hlavní obsah

Nic mu není. Lavrov promluvil o Putinově zdravotním stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov se v pondělí vyjádřil k v poslední době hojně diskutovanému zdravotnímu stavu ruského prezidenta Vladimira Putina. Lavrov tvrdí, že je Putin zcela zdráv.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vladimir Putin na záběrech z posledních tří měsícůVideo: AP/Reuters

 
Článek

„Víte, že se prezident Putin každý den objevuje na veřejnosti. Můžete ho sledovat na obrazovkách, číst si a poslouchat jeho projevy. Nemyslím, že by u něj příčetný člověk mohl zaznamenat jakékoliv známky nemoci,“ řekl Lavrov v rozhovoru pro francouzskou stanici TF1.

Není to poprvé, co se ruská diplomacie snaží vyvrátit zvěsti o Putinově zhoršujícím se zdravotním stavu, připomněl server Politico.

V březnu například musel mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov ujišťovat, že je Putinův duševní stav normální a netrpí žádnou formou degenerativního psychiatrického onemocnění.

Foto: Profimedia.cz

Ruský prezident Vladimir Putin

Spekulace o rakovině, Parkinsonově chorobě nebo jiné smrtelné a progredující chorobě se vyrojily už několikrát, většinou v souvislosti s Putinovým vystoupením na veřejnosti nebo před kamerou.

Komentátoři a zdravotní experti se snaží na dálku analyzovat tu údajně příliš toporný výraz, jindy křečovité sevření desky stolu a v dalších případech neobvyklý třes ruky či pohyby nohy.

Putin měl podstoupit operaci, která mu zastaví rakovinu

Evropa

Objevily se už dokonce spekulace o tom, že ruský prezident podstoupil operaci slinivky a vystupuje za něj dvojník.

Britská média dokonce přišla s tvrzením agentů tajné služby MI6, že je ruský prezident už týdny po smrti a Moskva to odmítá přiznat.

S podloženými informacemi o tom, že by Putin trpěl onemocněním, které by mohlo v blízké budoucnosti omezit jeho schopnost vykonávat prezidentskou funkci, ale zatím nikdo nepřišel, konstatoval server Business Insider s odvoláním na tři na sobě nezávislé experty.

Putin je možná už dávno mrtvý a má dvojníka, spekulují agenti MI6

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám