Hlavní obsah

Německo zasypal sníh a řítí se na něj vichr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tlaková níže Bianca, která s sebou přináší vydatné sněžení a vichr, už začala řádit na západě Německa, píše ve čtvrtek server týdeníku Focus s odkazem na německou meteorologickou službu (DWB). Od poledních hodin začalo sněžit na západě Německa a sněžení se rozšiřuje po celé zemi. Během následujících hodin by mělo napadnout až 20 centimetrů. Současně meteorologové varují před extrémně silným větrem.

Foto: Murat Marijan, ČTK

Německo zasypal sníh.

Článek

Nejhorší situace by měla panovat v Bádensku-Württembersku a v Bavorsku, kde je vyhlášen nejvyšší stupeň varování.

Bouře Zehra a Bianca potrápí sever Evropy, do Česka přinesou vítr a sněžení

Počasí

Vítr s nárazy větru až 130 km/h by měl panovat na jihu Německa, v dalších spolkových zemích, jako například v Sársku, Porýní-Falci, Hesensku a Sasku-Anhaltsku je stupeň varování nižší, ale i tam by měly nárazy větru dosahovat hodnot kolem 110 až 120 km/h. Silný vítr by měl v Německu udeřit před půlnocí.

Kvůli hrozbě orkánu bylo v Rakousku odvoláno odvetné utkání 2. kola Evropské ligy mezi fotbalisty Salcburku a Frankfurtu. O odložení utkání rozhodlo krizové zasedání zástupců obou klubů, UEFA, místních úřadů a policie. Všichni se obávají, že by kvůli vichru nemohli fanoušci bezpečně přijet a odjet. Očekávalo se, že stadion s téměř třiceti tisíci diváky bude vyprodaný.

Sněžení zasáhne většinu republiky, varovali meteorologové

Počasí

Vzhledem ke sněžení a na některých místech i dešti se očekávají v pátek ráno velké komplikace v dopravě kvůli sněhu a závějím.

Už ve středu večer se kvůli padajícím kroupám a náledí stala na dálnici 29 u Rastede hromadná nehoda, při níž bylo zraněno pět lidí, z nich dva jsou ve vážném stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám