Hlavní obsah

Nasadíme loďstvo, varoval Londýn předem unijní rybáře

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Británie podnikla „dostatečné“ kroky na ochranu svých vod tváří v tvář obavám z blokády prováděné francouzskými rybáři. Řekl to ministr pro životní prostředí George Eustice.

Foto: Profimedia.cz

Britský ministr pro životní prostředí George Eustice

Článek

Královské námořnictvo nasadí o tři lodi více než loni, další čtyři poskytne ministerstvo vnitra a vláda může podle ministra požádat o pomoc i soukromý sektor. Vznikne také nové centrum pro ochranu rybných lovišť.

„Významně jsme posílili své vymáhací schopnosti. Myslíme, že je to dostatečné,“ řekl Eustice podle listu The Independent.

Francie a Británie se kvůli brexitu roztrhají na kusy, zní z Paříže

Evropa

Spor o přístup unijních rybářů k britským zdrojům ryb se stává jedním z nejemocionálnějších střetů mezi Bruselem a Londýnem. Unie požaduje dosažení dohody o přístupu unijních rybářů do britských vod nejpozději do konce června. Paříž už upozornila, že kdyby tato dohoda nebyla, vyvolá to ve Francii rozsáhlé protesty.

V Londýně zazněly obavy, že pokud by Britové na dohodu nekývli, mohli by francouzští rybáři už koncem roku začít na protest blokovat britské přístavy a ochromit obchod v Lamanš­ském průlivu.

Reklama

Výběr článků

Načítám