Hlavní obsah

Mladík v Británii ubodal 17letou expřítelkyni třinácti ranami. Dostal doživotí

Bristol

Osmnáctiletý Brit Thomas Griffiths brutálně zavraždil svou sedmnáctiletou expřítelkyni Ellie Gouldovou den po jejich rozchodu. Třináctkrát ji bodl nožem do krku. Stopy poté zakryl. U soudu v Bristolu si vyslechl doživotní trest, ze kterého si musí odsedět nejméně 12 a půl roku, informovala televize Sky.

Foto: Profimedia.cz

Osmnáctiletý Thomas Griffiths (vpravo) třinácti zásahy ubodal svou přítelkyni Ellie Gouldovou

Článek

Griffiths u soudu uvedl, že byl z rozchodu s Gouldovou naštvaný.

„Začal jste ji škrtit, ona se bránila a poškrábala vás. Vy jste toho nedbal, vzal jste nůž a bezbrannou dívku jste několikrát bodl. Podle mě jste byl víc než naštvaný,“ vyčetl mladíkovi soudce Justice Garnham.

Brutální vraždu spáchal Griffiths 3. května letošního roku v Calne, které patří do hrabství Wiltshire. Den poté, co se s ním přítelkyně rozešla, se vydal k ní domů, kde ji třináctkrát bodl nožem do krku. Zbraň poté vložil do její ruky, aby vše nasvědčovalo sebevraždě.

Místo činu naaranžoval

Útočník, který v době činu ještě nebyl plnoletý, se poté pokusil stopy zakrýt. Z telefonu oběti odesílal zprávy a všechny důkazy, které ho spojovaly s vraždou, odhodil v okolí domu.

Mladík místo činu nejspíš naaranžoval dobře, protože podle soudu otec Gouldové zprvu uvěřil, že se jednalo o sebevraždu. „Žádný rodič nemůže zažít větší bolest, než když přijde z práce a uvidí mrtvé tělo svého dítěte,“ hovořil dál soudce ke Griffithsovi.

Griffiths: Svého činu lituji

Matka zavražděné u soudu vypověděla, že na smrt své dcery neustále myslí. Její manžel je od té doby „bezmocný, prázdný a zahořklý“.

Griffiths po vynesení rozsudku smutně sklopil hlavu. Podle obhajoby byl vystaven mnoha stresovým situacím jako „přípravě na zkoušky a nemoci v rodině“. Mladík v dopise soudu projevil lítost a za svůj čin se omluvil. „Mám výčitky svědomí za Ellie a její rodinu. Vzal jsem jim úžasnou dceru a sestru.“

Reklama

Výběr článků

Načítám