Hlavní obsah

Mladík v Británii ubodal 17letou expřítelkyni třinácti ranami. Dostal doživotí

– Bristol

Osmnáctiletý Brit Thomas Griffiths brutálně zavraždil svou sedmnáctiletou expřítelkyni Ellie Gouldovou den po jejich rozchodu. Třináctkrát ji bodl nožem do krku. Stopy poté zakryl. U soudu v Bristolu si vyslechl doživotní trest, ze kterého si musí odsedět nejméně 12 a půl roku, informovala televize Sky.

Foto: Profimedia.cz

Osmnáctiletý Thomas Griffiths (vpravo) třinácti zásahy ubodal svou přítelkyni Ellie Gouldovou

Článek

Griffiths u soudu uvedl, že byl z rozchodu s Gouldovou naštvaný.

„Začal jste ji škrtit, ona se bránila a poškrábala vás. Vy jste toho nedbal, vzal jste nůž a bezbrannou dívku jste několikrát bodl. Podle mě jste byl víc než naštvaný,“ vyčetl mladíkovi soudce Justice Garnham.

Brutální vraždu spáchal Griffiths 3. května letošního roku v Calne, které patří do hrabství Wiltshire. Den poté, co se s ním přítelkyně rozešla, se vydal k ní domů, kde ji třináctkrát bodl nožem do krku. Zbraň poté vložil do její ruky, aby vše nasvědčovalo sebevraždě.

Místo činu naaranžoval

Útočník, který v době činu ještě nebyl plnoletý, se poté pokusil stopy zakrýt. Z telefonu oběti odesílal zprávy a všechny důkazy, které ho spojovaly s vraždou, odhodil v okolí domu.

Mladík místo činu nejspíš naaranžoval dobře, protože podle soudu otec Gouldové zprvu uvěřil, že se jednalo o sebevraždu. „Žádný rodič nemůže zažít větší bolest, než když přijde z práce a uvidí mrtvé tělo svého dítěte,“ hovořil dál soudce ke Griffithsovi.

Griffiths: Svého činu lituji

Matka zavražděné u soudu vypověděla, že na smrt své dcery neustále myslí. Její manžel je od té doby „bezmocný, prázdný a zahořklý“.

Griffiths po vynesení rozsudku smutně sklopil hlavu. Podle obhajoby byl vystaven mnoha stresovým situacím jako „přípravě na zkoušky a nemoci v rodině“. Mladík v dopise soudu projevil lítost a za svůj čin se omluvil. „Mám výčitky svědomí za Ellie a její rodinu. Vzal jsem jim úžasnou dceru a sestru.“

Reklama

Výběr článků

Načítám