Hlavní obsah

Matka zavraždila svých pět dětí kvůli zkrachovalému manželství

– Solingen
Novinky, Jitka Zadražilová

Krach manželství se stal zřejmě příčinou hrůzného činu ze Solingenu, města ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, píše server týdeníku Focus. Sedmadvacetiletá Christine K. tam zavraždila svých pět dětí ve věku rok, dva, tři, šest a osm let.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Německá policie u vchodu do domu v Solingenu, kde bylo nalezeno pět mrtvých dětí.

Článek

Pitvy dětí ještě neskončily, ale podle vyšetřovatelů byly s největší pravděpodobností udušeny a krátce předtím omámeny sedativy, řekl státní zástupce Heribert Kaune-Gebhardt. Na matku dětí byl vydán zatykač kvůli pětinásobné vraždě.

Co se v osudný den stalo? Vyšetřovatelé se pokoušejí rekonstruovat hrůzný případ.

Tragédie v Německu: Policie našla v domě pět mrtvých malých dětí

Evropa

Šesté dítě, jedenáctiletý Marcel šel jako kterýkoliv jiný den do školy. Mladá žena ale během dopoledne zavolala do školy a oznámila, že chlapce vyzvedne dřív kvůli rodinné záležitosti. Podle školy řekla, že v rodině došlo k úmrtí. Christine K. si chlapce vyzvedla a šla s ním na vlak. Vyrazili ze Solingenu směrem do Düsseldorfu. Tam žena vystoupila a chlapce poslala samotného k babičce do Mönchengladbachu.

Íránec usekl spící 14leté dceři hlavu srpem. Bránil čest rodiny

Blízký a Střední východ

Na nádraží v Düsseldorfu poslala své matce zprávu prostřednictvím WhatsApp, že „se jí vede velmi špatně“, uvedli vyšetřovatelé. Jako důvod uvedla, že je to kvůli odloučení od manžela. Na závěr jí Christine K. řekla: „Pošlete policii do bytu, děti jsou mrtvé.“ Pak se vrhla pod projíždějící vlak. Pád sice přežila, ale leží v kritickém stavu v nemocnici s velmi vážnými zraněními.

Střílel jsem na všechno. Za vraždu šesti příbuzných včetně rodičů dostal Němec 15 let

Evropa

Vyděšená žena kontaktovala policii v Mönchengladbachu kolem 13:45 a rozběhla se akce. Za seniorkou zamířili policisté a farář, na cestě k babičce byl i malý Marcel.  Kolem 13.50 byli u bytu v Solingenu policisté. Když vyrazili dveře, naskytl se jim děsivý pohled. Děti byly mrtvé ve svých postýlkách. Děti ale musely předtím snídat. „Na stole byly misky a zbytky od snídaně,“ uvedli vyšetřovatelé.

Asi ve 14:08 policie zjistila, že Marcel oznámil na školním skupinovém chatu, že všichni jeho sourozenci jsou mrtví. Kolem 14.35 chlapec dorazil k babičce. Tam se o něj postarali policisté a farář.

Eritrejec, který strčil dítě pod vlak, do vězení nepůjde, rozhodl soud

Evropa

Kolem 16. hodiny policisté konečně našli otce čtyř nejmladších dětí a policie se o ně postarala.

Policie a státní zástupce předpokládají, že žena spáchala trestný čin ve stavu „psychického a emocionálního přetížení“. Téměř rok žila s dětmi v odloučení s posledním manželem a otcem čtyř jejích dětí, uvedl šéf oddělení vražd Marcel Maierhofer. „Ženu jsme zatím nemohli vyslechnout, takže o motivu činu se můžeme jen dohadovat, ale s největší pravděpodobností krach manželství byl příčinou vraždy dětí,“ řekl Maierhofer.

Zatím není jasné, proč Christine K. nechala naživu nejstarší dítě. Marcel možná nezemřel, protože v inkriminovanou dobu byl ve škole, řekl Maierhofer. Chlapce zatím nebylo možné vyslechnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám