Hlavní obsah

Eritrejec, který strčil dítě pod vlak, do vězení nepůjde, rozhodl soud

Jednačtyřicetiletý Eritrejec, který loni na konci července shodil na nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem do kolejiště pod projíždějící vlak ICE matku s osmiletým chlapcem, do vězení nepůjde. Rozhodl o tom v pátek zemský soud ve Frankfurtu nad Mohanem. Muž bude umístěn v psychiatrické léčebně. Dítě na místě zemřelo, matka pád přežila a skončila v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Archivní záběry z loňského vyšetřování případu na frankfurtském nádražíVideo: Reuters

 
Článek

Eritrejec není podle psychiatrického posudku trestně odpovědný, proto nebyl obžalován. Prokuratuře se ale podařilo dosáhnout toho, že bude dlouhodobě umístěn v psychiatrické léčebně, protože ho pokládá za velmi nebezpečného jedince, napsal server týdeníku Focus.

Muž se pokusil kromě matky s chlapcem shodit do kolejiště ještě 78letou ženu. Po činu utekl, ale lidé na nádraží ho pronásledovali a policii ho pomohli zadržet.

Od roku 2006 žil Eritrejec ve Švýcarsku, v kantonu Curych. Měl povolení k trvalému pobytu ve Švýcarsku a dlouho platil za příklad úspěšné integrace. Pracoval a měl rodinu. V roce 2019 u něj nastal obrat v chování, který je přičítán tomu, že u něj propukla duševní choroba.

Krátce před incidentem na nádraží ve Frankfurtu ohrožoval nožem svou sousedku, škrtil ji a ji následně zamkl a utekl. Švýcarská policie po něm vyhlásila pátrání, nevydala na něj ale evropský zatykač. Eritrejec následně přicestoval do Německa.

Reklama

Výběr článků

Načítám