Hlavní obsah

Tragédie v Německu: Policie našla v domě pět mrtvých malých dětí

Solingen
Aktualizováno

Ve městě Solingen ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko byly nalezeny mrtvoly pěti dětí. Hrůzný případ potvrdila agentuře DPA policie. Ostatky dětí měly být v obytném domě na Hasselstraße, která se nachází na předměstí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie našla v domě v německém Solingenu pět zabitých malých dětíVideo: Reuters

 
Článek

Deník Bild napsal, že na policii zavolala babička dětí. Policistům řekla, že její sedmadvacetiletá dcera zabila pět dětí a s dalším z bytu odešla s tím, že se chce zabít.

Policisté vyrazili na místo a v bytě nalezli pět dětí ve věku 1, 2, 3, 6 a 8 let bez známek života. „Záchranáři se pokoušeli děti oživovat, ale na jakoukoliv pomoc už bylo pozdě,” uvedl reportér agentury NonstopNews. Současně popsal, že záchranáři byli „traumatizováni situací a šokováni stavem bytu, v němž mrtvé děti byly”.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Vyšetřovatelé před domem v Solingenu

Kolem 13.47 přišla zpráva, že matka dětí skočila v Düsseldorfu pod vlak S-Bahnu. Nehodu sice přežila, ale je v kritickém stavu, těžce zraněná. Nyní je v nemocnici a pod policejní ochranou.

Další dítě – 11letý syn – je u babičky a nezraněné.

„Ještě nemůžeme říci nic o motivu. Musí být vyslechnuta matka,” řekl Bildu policejní mluvčí.

Záchranné složky v ulici, kde se neštěstí stalo

Na místě tragédie jsou policejní týmy, forenzní technici a záchranáři.

Policie je už v kontaktu s otcem. Podle sousedky žila rodina v bytě tři nebo čtyři roky. Často viděla, jak otec vodí děti do školy a do školky. Žena podle další sousedky, která bydlela nad ní, měla jen málo společenských kontaktů Jen se pozdravily, zatímco otec dětí byl podle ní přátelský.

Solingen je asi 35 kilometrů vzdálen od Düsseldorfu. Žije v něm přes 160 tisíc obyvatel. Město je známé výrobou nožů a nůžek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám