Hlavní obsah

Lidé ve Francii a Itálii protestují proti koronavirovým opatřením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu se v řadě evropských měst opět konají demonstrace na protest proti omezením zavedeným kvůli pandemii koronaviru. Ve Francii se svolali demonstranti kvůli zpřísnění očkovacích pasů, bez nichž nelze využívat část služeb. V Římě se scházejí odpůrci očkování.

Živě: Demonstrace v Paříži proti koronavirovým opatřenímVideo: Reuters

 
Článek

Ve Francii nyní platí, že pro vstup do restaurací, kaváren, kin nebo vlaků je nutný zdravotní průkaz, který obsahuje potvrzení o vakcinaci, prodělání covidu nebo negativním testu.

Vládou plánovaný očkovací pas bude vyžadovat potvrzení o očkování, negativní test ale stačit nebude. Neočkovaní tak nebudou moci navštěvovat pohostinská nebo volnočasová zařízení.

„Taková čísla jsme tu neměli.“ Francie hlásí rekordní přírůstky, stoupá i zátěž nemocnic

Zahraniční

Francie – podobně jako řada dalších zemí – hlásí rekordní počty nově nakažených. Navzdory rychlému postupu další vlny pandemie covid-19 ale počty pacientů v nemocnicích nijak výrazně nestoupají, na jednotkách intenzivní péče je aktuálně 3895 nemocných s koronavirem.

Foto: Reuters

Demonstrace proti koronavirovým opatřením v Paříži

Prudkému nárůstu počtu nakažených čelí tento týden i Itálie.

Od 10. ledna v zemi platí velmi přísná pravidla pro neočkované. Bez dokladu o podání vakcíny proti covidu-19 nebo prodělání této nemoci v posledním půlroce lidé nesmějí do restaurací, kin, divadel, do tělocvičen, muzeí ani do veřejné dopravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám