Hlavní obsah

Homosexuální orgie v Bruselu ve skutečnosti organizoval podvodník z Polska

Právo, PM, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Organizátorem ilegálního sexuálního večírku pro gaye v Bruselu, kterého se navzdory lockdownu zúčastnil i maďarský europoslanec Jószev Szájer, je ve skutečnosti polský občan Przemyslaw P. z Wadowic, na nějž v jeho vlasti vydali v roce 2019 zatykač. Informoval o tom polský deník Fakt.

Foto: Profimedia.cz

Policie provedla razii v domě v Bruselu, kde odhalila klub pro gaye

Článek

Muž, který se vydává za Davida Manzhleye, byl v Polsku odsouzen za několik podvodů, do výkonu trestu však nenastoupil, informoval Fakt a další média s odvoláním na policejní zdroje. „Tento 36letý hledaný Polák neustále mění svou totožnost. Belgická strana nám potvrdila, že se před několika dny nacházel v Bruselu,“ informoval mluvčí policie v Krakově Sebastian Glen.

Skoro jako v kavárně, jen s trochou sexu, popsal pořadatel bruselské orgie

Evropa

Černá ovce rodiny

Identitu Przemyslawa P. potvrdili i jeho nejbližší příbuzní. Podle jejich vyjádření pro Fakt jde „o černou ovci rodiny, od mládí notorického lháře a podvodníka, který se v Belgii vydává za vystudovaného ekonoma a právníka, ale ve skutečnosti neukončil ani lyceum“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z bruselského bytu, kde se maďarský europoslanec účastnil orgiíVideo: Reuters

Redaktorům Faktu, kteří s Przemyslawem P. hovořili telefonicky, Polák řekl, že „orgie pro homosexuály organizuje v Bruselu dva roky a jejich pravidelnými účastníky jsou nejen europoslanci, ale i politici z různých evropských zemí včetně Polska.“

Orbánova europoslance přes lockdown v Bruselu přistihli při hromadné orgii s muži

Evropa

Dodal, že nebýt toho, že jeden z pravidelných účastníků orgií zapomněl při odchodu zavřít dveře a někdo pak upozornil policii, že se tam porušuje lockdown, nic mimořádného by se nestalo. Na adresu maďarského europoslance Szájera uvedl, že „jeho politická příslušnost ani jiného hosta večírku pro gaye ho nezajímá“.

Organizováno rozvědkou?

Pořadatel akce ještě pod jménem David Manzheley sdělil deníku Der Standaard, že akce, jichž se zúčastnilo i sto lidí, organizoval jednou za dva měsíce: „Teď to byla menší party v bytě, kde bydlím se svým přítelem. Základním pravidlem je, že účastníci musí být nazí.“ Szájer nepatřil mezi pozvané, ale přivedl ho sebou jeden z pozvaných hostů. „Mluvil jsem s tím pánem a řekl mi, že také on už v minulosti organizoval podobné akce ve svém bytě,“ konstatoval pořadatel.

V Maďarsku se množí spekulace, že zátah belgické policie byl organizován tajnou službou některé z členských států Evropské unie. „Jsem si jist, že razie, na níž Szájera zadrželi, souvisí s maďarským unijním vetem a byla to akce některé (německé) tajné služby,“ napsal na sociální síti bývalý předseda strany Jobbik Gábor Vona. „Určitě to nebyla první taková party, ale teď to může oslabit pozici Maďarska a Polska v Unii,“ dodal. Maďarsko a Polsko vetují unijní rozpočet na léta 2021 až 2027 kvůli podmínce podmínit čerpání unijních peněz dodržováním principů právního státu.

Maďarsko a Polsko vetují unijní rozpočet. Kvůli podmínce s vládou práva

Ekonomika

Možnost konspirace naznačil také web hvg.hu, který napsal, že se orgií zúčastnilo několik mužů s diplomatickým pasem, ale úřady zveřejnily pouze Szájerovo jméno: „Skandál vypukl právě v době, kdy kvůli maďarskému vetu má hned několik členských zemí zájem zpochybnit Orbánovu vládu.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám