Hlavní obsah

Dvouleté dítě si nechtělo vzít roušku, Lufthansa vykázala rodinu z letu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouleté dítě si v letadle německé společnosti Lufthansa nechtělo nasadit roušku, aerolinky proto rodinu, která mířila z Německa do texaského Dallasu, vykázala z letu, napsal server týdeníku Focus. Lufthansa incident potvrdila, zároveň ale její mluvčí uvedl, že společnost pouze dodržela předpisy amerického Úřadu pro bezpečnost v dopravě (TSA).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal 15. září na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem. Chlapec odmítal roušku, nepomohlo, ani když přišel k chlapci sám kapitán letu. Poté kapitán rozhodl, že rodina musí let opustit. „Uniformovaný muž nás vyvedl z letadla. Byl jsem šokován,“ popsal chlapcův otec Aleksandar Pandurevic.

Cestující Jan H., který seděl dvě řady před rodinou, uvedl, že dítě odmítalo mít nasazenou roušku, brečelo a roušce se bránilo. Rodiče podle Jana H. nevěděli, co dělat.

Americká aerolinka Delta začne pokutovat neočkované zaměstnance

Koronavirus

Společnost Lufthansa incident potvrdila a uvedla, že pouze dodržela předpisy amerického Úřadu pro bezpečnost dopravy (TSA). V předpisech se uvádí, že cestující starší dvou let jsou povinni mít ochranu úst a nosu po celou dobu letu. „Rodina Pandurevicových tento předpis v případě syna nedodržela,“ uvedl Jörg Waber, mluvčí Lufthansy.

Aerolinka vyhradí v letadle místo pro cestující, kteří odmítnou roušku

Cestování

Poté, co byli Pandurevicovi z letu vykázáni, museli si najít náhradu. Na letišti čekali další čtyři hodiny, než mohli letět do Dallasu s americkou leteckou společností United Airlines, ovšem cestu museli absolvovat se dvěma přestupy, a to ve Washingtonu a Chicagu. Let jim trval 36 hodin místo původních 12 hodin. Pikantní ovšem je, že v americké letecké společnosti chlapec nemusel mít po dobu letu žádnou roušku, píše server a dodává, že to americké aerolinky nevyžadovaly ani při jejich červencovém odletu do Evropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám