Hlavní obsah

Americká aerolinka Delta začne pokutovat neočkované zaměstnance

Novinky, drk
Atlanta

Letecká společnost Delta Airlines začne od listopadu vymáhat speciální přirážku od zaměstnanců, kteří se nenechali očkovat proti koronaviru. Příplatek 200 dolarů měsíčně (4300 korun) se bude týkat těch, kteří využívají firemní zdravotní pojištění, ale zároveň se proti viru odmítají ochránit vakcínou. V poslední době totiž skončila řada nenaočkovaných pracovníků v nemocnici, což společnosti vytváří finanční ztrátu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Průměrný pobyt v nemocnici s onemocněním covidu-19 stojí společnost Delta asi 50 tisíc dolarů (1 milion korun) na osobu,“ uvedl ředitel společnosti Ed Bastian v prohlášení.

„Tento příplatek bude nezbytný pro vyrovnání finančního rizika, které rozhodnutí nenechat se očkovat představuje pro naši společnost,“ dodal.

Bastian zároveň poukázal na znepokojující skutečnost, že všichni zaměstnanci, kteří byli v poslední době hospitalizováni s covidem, nebyli plně naočkovaní.

Do práce mohou jen očkovaní, rozhodli technologičtí giganti

Amerika

Celkově však počet vakcinovaných pracovníků přesáhl 75 procent.

Nenaočkovaní zaměstnanci budou muset zároveň každý týden podstoupit jeden test na detekci koronaviru.

Podle Bastiana už není pro váhání s očkováním důvod. Připomněl, že americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) tento týden bezpodmínečně schválil látku od společností Pfizer a BioNTech.

Další američtí giganti zavádí povinné očkování zaměstnanců

Koronavirus

„Vzhledem k tomu, že FDA tento týden oznámila, že vakcínu společnosti Pfizer plně schválila, čas nechat se očkovat je nyní,“ napsal Bastian svým zaměstnancům.

„Můžeme si být jisti, že vakcína společnosti Pfizer je bezpečná a účinná a že prošla stejně přísným přezkoumáním jako ostatní schválené léky na léčbu rakoviny a srdečních onemocnění,“ dodal Bastian.

Reklama

Výběr článků

Načítám