Hlavní obsah

Další dva případy koronaviru na Slovensku. Muž nakazil manželku a syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Koronavirem se na Slovensku nakazili další dva lidé, potvrdily v sobotu úřady. Vir se objevil u manželky a syna muže z Kostoliště u Malacek nedaleko Bratislavy, který byl na nemoc Covid-19 pozitivně testován v pátek. Další čtyři nakažení Slováci zůstávají v karanténě v Rakousku, uvedl server pravda.sk.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Testování vzorku koronaviru

Článek

Dva nově nakažení Slováci jsou členové rodiny muže, u kterého se podle premiéra Petera Pellegriniho potvrdil pozitivní test na koronavirus v pátek. „Jedná se o 52letého muže, který se podle všeho nakazil tzv. sekundárním přenosem,“ uvedl  Pellegrini.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

U manželky a syna nakaženého muže se vir Sars-CoV-2 projevil až v sobotu. Syn byl sice nedávno v Benátkách, ale ještě v pátek slovenské úřady uvedly, že nevykazoval žádné známky nemoci.

Trojice nakažených je hospitalizována v univerzitní nemocnici v bratislavských Kramárech. Devět lidí, kteří přišli do kontaktu s jeho manželkou, je v domácí karanténě.

Slovensko má prvního pacienta s koronavirem. Muž nikam necestoval

Koronavirus

Premiér Peter Pellegrini i prezidentka Zuzana Čaputová vyzvali Slováky, aby zbytečně nepodléhali panice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám