Hlavní obsah

Čtyři lidé upadli do bezvědomí, pilot přesto s letadlem nepřistál

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři pasažéři letadla společnosti Ryanair z Budapešti do skotského Edinburghu ztratili na palubě vědomí. Pilot přesto odmítl nouzově přistát, ale se strojem doletěl až do cílového letiště. Napsal to list The Scottish Sun.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Boeing 737 společnosti Ryanair

Článek

K dramatické situaci došlo v sobotu večer. Krátce po startu z Budapešti ztratili vědomí čtyři cestující. Jedním z nich byl 27letý Shaun Pinkerton, který listu řekl, že se probral, až když mu posádka nasadila kyslíkovou masku. „Dva lidé museli být oživováni,“ řekl Pinkerton.

Příčina těchto zdravotních problémů není jasná, letadlo ale zřejmě prošlo turbulencemi. ”Letadlo se třáslo tak, že jsem měl pocit, že dopadlo na zem,” popsal muž paniku.

Íránskému letadlu s více než stovkou pasažérů upadl podvozek, zastavilo se až na ulici

Koktejl

List se pozastavuje nad tím, že letadlo ani za takové kritické situace nepřistálo a letělo až do cílové destinace. „Podal jsem kvůli tomu trestní oznámení na společnost Ryanair,“ uvedl Pinkerton, který se po tomto zážitku bojí sednout do letadla.

Další cestující líčil, že členové posádky propadli panice, osoby v bezvědomí položili do uličky a hledali mezi pasažéry lékaře. Mezi cestujícími naštěstí jeden byl a tomu se podařilo dva lidi oživit. „Na palubě jsme po celou dobu nedostávali žádné informace,“ dodal cestující, který chtěl zůstat v anonymitě. Letadlo nakonec přistálo v Edinburghu.

Že posádka na paniku na palubě nijak nereagovala a nedokázala vysvětlit, co se děje, vadilo i Pinkertonovi. Na letišti prý nečekala ani žádná sanitka, i když lidé měli zdravotní problémy.

Společnost Ryanair, citovaná deníkem Scottish Sun, vydala prohlášení, podle něhož byl let až na dvě nemocné osoby v pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám