Hlavní obsah

Breivik šetřil peníze na zbraně životem "maminčina mazánka"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo

Norský atentátník Anders Behring Breivik naposledy žil u své matky. Podle německého deníku Der Bild chtěl životním stylem "maminčina mazánka" ušetřit peníze na výdaje spojené s uskutečněním masakru. Breivik přitom kritizoval rozklad rodiny obecně i své vlastní. Příčiny údajného morálního úpadku společnosti spatřoval pravicový extremista i v promiskuitě a feminismu.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z fotografií Anderse Behringa Breivika na jeho profilu

Článek

Breivik se k matce odstěhoval ze svého bytu ve čtvrti Frogner, jedné z nejdražších v Oslu. Místo v přepočtu více než 30.000 korun za byt tak platil matce zhruba jen 11.000 korun "za pokoj a stravu".

"Leckdo si určitě pomyslí, že člověk je podivín, když ve svých 31 letech ještě žije u rodičů. Ale to je pro rytíře spravedlnosti irelevantní. Jediné, na čem záleží, je mít dostatek prostředků a času na provedení všech příprav před naplněním samotné mise," napsal Breivik zhruba před rokem ve svém "manifestu", v němž mimo jiné brojí proti islamizaci Evropy a multikulturalismu a předkládá podrobný návod, jak proti nim bojovat.

Mezi příčiny moderní zkažené společnosti podle něj patří sexuální revoluce, feminismus a také marxisté, kteří tento liberální koncept zneužili k vlastním účelům.

Otčím byl prý "sexuální zvíře"

Sám viděl tyto nešvary a rozklad rodiny kolem sebe. Když mu byl rok, rozvedli se rodiče: diplomat Jens Breivik se zdravotní sestrou Wenche Behringovou. Malý Anders vyrůstal spolu s nevlastní sestrou Elisabeth u matky. Ta si našla nového muže Toreho, vojáka z povolání. Jeho nevlastní syn jej označil za "sexuální zvíře".

"Měl více než 500 sexuálních partnerek. Moje matka od něj chytla genitální opar, když jí bylo 48 let," tvrdí Breivik. Nemoc jí prý napadla i mozek, takže teď je "na duševní úrovni desetileté".

Moderní ženy jsou pro Breivika často pouhé poběhlice. Jeho nevlastní sestra údajně měla "víc než 40 sexuálních partnerů". V důsledku toho dostala chlamydie, takže nemohla přirozenou cestou počít dítě.

"Moje sestra a moje matka dělaly ostudu mně i mé rodině. Rodině, která už byla rozložená kvůli feminismu a sexuální revoluci," napsal autor.

Život á la Sex ve městě

Breivik přiznává, že zpočátku sám žil stylem "Sex ve městě". "Dokonce jsem byl hrdý na své úlovky," dodává. Poté ale údajně prozřel a nyní se za to stydí. "Jsem rozhodnut přispět svým dílem k vyléčení této nemocné společnosti," píše fanatik.

Ve spise se také zmiňuje o tom, že během svého loňského pobytu v Praze měl dvakrát pohlavní styk s prostitutkou, ačkoli kontakty na jednu noc nemá rád. Přiznává se také, že se chce vyhnout trvalému vztahu, protože by to komplikovalo jeho operaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám