Hlavní obsah

Bělorusko provádí prověrku připravenosti svých vojsk u ukrajinských hranic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinský generální štáb ve čtvrtek varoval, že Bělorusko provádí prověrku připravenosti svých sil. Koná se u jednotek, které jsou dislokovány v Gomelské oblasti, jež sousedí s ukrajinskou Volyňskou a Poleskou oblastí.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Tanky ruských separatistů v Luhanské oblasti v akci

Článek

Kontrola bojové připravenosti se provádí u části běloruských speciálních sil. Navíc běloruští vojáci u Brestu a Gomelu plní úkoly zaměřené k posílení ochrany bělorusko-ukrajinské hranice.

K situaci na frontě štáb uvedl, že ruské útoky byly odraženy. Podle něj se Rusové pokusili o útoky u Avdijivky, a to ve dvou směrech u obce Pisky. Jejich cílem bylo mimo jiné ovládnout silnici do Avdijivky.

Rusové zaútočili na sedmi místech na frontě u Bachmutu, ale v šesti případech neuspěli a stáhli se. Boje pokračují ve směru od Novoluhansku a Kodemy.

ISW: Rusko chce oslabit jednotu Západu strachem z jaderné katastrofy v záporožské elektrárně

Evropa

Pokračují také boje u obcí Bajrak a Husarivka v Charkovské oblasti, kde se Rusové pokoušejí o ofenzivu. Podobná je situace u Marjinky v Záporoží.

Odražen byl naopak útok na Slovjansk od Bohorodičného a směrem na Kramatorsk u Dolyny.

Po celé délce fronty ruské jednotky ostřelovaly ukrajinské pozice z děl, raketometů, i minometů. Místy bylo nasazeno letectvo.

Reklama

Výběr článků

Načítám