Hlavní obsah

Bouře Miguel převrhla u pobřeží Francie loď záchranářů, tři zahynuli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Tři lidé v pátek zemřeli, když se v bouři Miguel převrhla u západního pobřeží Francie loď záchranářů SNSM. Loď plula na pomoc jinému plavidlu, které mělo v bouři problémy. Vítr dosahoval v nárazech 129 km/h, uvedla stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při bouři ve Francii havaroval člun, tři lidé zemřeli (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

Loď záchranné služby SNSM plula v oblasti Vendée na pomoc rybářské lodi v nesnázích. Asi 800 metrů od břehu se převrátila a moře ji nakonec vyvrhlo na břeh.

„Dopoledne se člun SNSM se sedmi lidmi na palubě převrátil 800 metrů od pobřeží u Sables d´Olonne,” uvedla podle agentury AFP místní prokuratura.

Čtyři ze sedmi lidí na palubě doplavali na břeh. Tři zemřeli. Po třech obětech pátralo šedesát hasičů a tři helikoptéry.

Bouře ve čtvrtek zuřila v Biskajském zálivu a vítr na severu Španělska v Asturii dosáhl rychlosti 149 km/h. Poškodila i několik budov v Galicii.

Francie vyhlásila v pátek kvůli bouři stav nebezpečí a varovala před škodami, které by mohly napáchat vyvrácené stromy. Přerušen byl i provoz na dráze.

Podobné bouře jsou v oblasti v červnu před letní prázdninovou sezónou neobvyklé.

Silný vítr o rychlosti 100 km/h zasáhl už ve čtvrtek i Nizozemsko. Pomohl k odhalení velké kokainové laboratoře v provincii Zeeland. Když vyvrátil strom, policisté si všimli, že se u jedné stodoly motají podezřelí muži. Zaznamenali i podivný zápach, a tak zasáhli.

Reklama

Výběr článků

Načítám