Hlavní obsah

Moskva potvrdila schůzku Trumpa s Putinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Rusko a USA se domluvily na místě schůzky svých prezidentů Vladimira Putina a Donalda Trumpa. Ve středu to agentuře TASS řekl Putinův poradce Jurij Ušakov, když informoval o jednání ruského prezidenta s americkým poradcem pro národní bezpečnost Johnem Boltonem. Místo schůzky však neprozradil, Kreml ho zveřejní ve čtvrtek.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin při setkání s americkým poradcem pro národní bezpečnost Johnem Boltonem

Článek

„Probírali jsme rusko-americké vztahy a v této souvislosti i přípravu summitu Putna s Trumpem,“ řekl Ušakov.

„Před setkáním se uskutečnila uzavřená jednání, během nichž došlo ke shodě o možnosti setkání a jeho podmínkách,“ řekl Ušakov. ”Bylo vybráno velmi vhodné místo pro nás i pro americkou stanu. „Podle jeho slov jde o „třetí stranu“. Neuvedl však, zda jde o Rakousko, které mělo zájem takové setkání uspořádat a angažovalo se v tom.

Ušakov také oznámil, že během setkání s Boltonem v Kremlu mu předal poselství pro Trumpa.

Putin s Boltonem hovořili o odzbrojovací problematice, o syrské a ukrajinské krizi, o situaci na Korejském poloostrově a o odstoupení USA od jaderné dohody s Íránem. O amerických sankcích vůči Rusku prý nemluvili.

Reklama

Výběr článků

Načítám