Hlavní obsah

Putin chválil vojáky za vítězství v Sýrii

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin přijal ve čtvrtek v Kremlu vojáky, kteří se vrátili z války v Sýrii. Moskva oznámila stažení většiny svého kontingentu tento měsíc. Prezident Putin prohlásil, že ruští vojáci dosáhli dějinného úspěchu.

Foto: Pool, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin s veterány ze Sýrie

Článek

„Rusko, jako nejednou v dějinách, vneslo hlavní, rozhodující vklad do porážky zločinných sil, které vyzvaly na souboj celou civilizaci, a do zničení teroristické armády a barbarské diktatury, která sela smrt a zkázu,” citovala Putina ČTK.

Rusové se do války zapojili v září 2015 a pomohli odvrátit porážku prezidenta Bašára Asada a obrátit poměr sil v jeho prospěch. Významně také přispěli k porážce Islámského státu.

Foto: Pool, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin si v Kremlu připíjí s ministrem obrany Sergejem Šojguem

Putin během dekorování pozvaných vojáků připomněl, že se do operace zapojilo přes 48 tisíc ruských příslušníků.

Ruský prezident vyzdvihl změny, jimiž podle jeho slov armáda za dva roky nasazení prošla. Pochválil funkční modernizovanou techniku, disciplínu a profesionalitu vojáků i spolupráci ruských zbrojovek. „Viděl to celý svět,“ kvitoval Putin.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Rusko vypálilo čtyři střely na Islámský stát u syrské Palmýry

Do bojů v Sýrii ruské ozbrojené síly kromě modernizovaných letadel s kořeny v sovětské éře nasadilo i nejmodernější zbraně, například střely s plochou dráhou letu Kalibr, odpalované z plavidel v Kaspickém a Středozemním moři, připomněla ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám