Hlavní obsah

Policie propustila zatčené po londýnském útoku bez obvinění

Londýn

Deset lidí zatčených v neděli v rámci vyšetřování teroristického útoku v Londýně bylo propuštěno bez obvinění. Oznámila to britská policie. To znamená, že všech 12 osob zatčených po incidentu bylo propuštěno. Policie rovněž propustila muže zatčeného v souvislosti se sebevražedným bombovým útokem v Manchesteru, napsala agentura Reuters.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Policisté a zdravotníci v centru Londýna

Článek

Při teroristickém útoku v centru Londýna v sobotu v noci zemřelo sedm osob a desítky dalších byly zraněny. Atentát se odehrál na mostě přes řeku Temži a v několik set metrů vzdálené čtvrti Borough Market. Trojice útočníků na mostě najela vysokou rychlostí dodávkou do lidí na chodníku a v nedaleké čtvrti pak zaútočila na lidi noži. Policie atentátníky krátce po ohlášení incidentu zastřelila.

Při útoku v Manchesteru na koncertě americké zpěvačky Ariany Grandeové 22. května zahynulo 22 osob a desítky byly zraněny. Policie dnes propustila bez obvinění 23letého muže zadrženého den po útoku. Celkem policie v souvislosti s vyšetřováním zadržela 18 osob, osm jich již propustila bez obvinění.

Reklama

Výběr článků

Načítám