Hlavní obsah

Křik, panika, zranění lidé. Kamery zachytily chvíle hned po útoku v Londýně

Londýn
Aktualizováno

Na dvou zatím dostupných videozáběrech krátce po teroristickém útoku v Londýně je vidět panika a prchající i zranění lidé. První snímky zachytila kamera řidiče, který v sobotu v noci projížděl přes most London Bridge, další pořídil kolemjdoucí, bydlící nedaleko. Britská policie nyní zjišťuje pozadí útoku, zadržela 12 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ranění na mostě krátce po útokuVideo: Reuters

 
Článek

Video ukazuje křičící a utíkající lidi, kteří se bojí o život. Jsou vidět i zranění, nejsmutnější obrázek je na plačící ženu sklánějící se nad svým zřejmě mrtvým druhem. Do toho houkají policejní sirény, strážci pořádku se snaží uklidnit situaci a místo zatarasit.

„Lidé leželi v bezvědomí, ale někteří byli pravděpodobně mrtví,“ sdělil agentuře AP nedaleko bydlící Alex Saint James, který záběry pořídil.

Bylo to podle něj šílené, lidé se snažili buď zachránit své blízké, nebo co nejrychleji utéct.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila paniku na mostě London BridgeVideo: Reuters

Situaci na mostě krátce po útoku, když se na místě zastavila doprava a lidé začali prchat, zachytila i kamera v autě taxikáře Radovana Petrova. Toto video zveřejnila agentura Reuters.

Mezi zraněnými jsou čtyři policisté, z toho dva byli zraněni těžce. Jedním z nich je policista, který byl v době útoku mimo službu a postavil se útočníkovi. Utrpěl bodná poranění.

Razie v domě teroristy

Policie nadále zjišťuje pozadí útoku. V neděli krátce před polednem provedla razii v obytném domě ve čtvrti Barking ve východním Londýně, kde bydlel jeden z útočníků. Podle Daily Mailu bylo zatčeno pět lidí. Ministryně vnitra Amber Ruddová nicméně prohlásila, že policie věří, že všichni pachatelé už byli zneškodněni.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Policie provedla razii v domě, kde bydlel jeden z útočníků.

Celkem bylo na několika adresách v Barkingu zadrženo 12 lidí a razie pokračují. Policie podle serveru Sky News uvedla, že vyšetřování postupuje rychle.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Policisté odvádějí jednu zadrženou.

Ve Velké Británii došlo k již třetímu teroristickému činu za poslední dva a půl měsíce. Při útocích v centru Londýna tuto sobotu zahynulo nejméně sedm lidí. Odehrály se nejen na Londýnském mostě, ale i v lokalitě Borough Market. Policie tři útočníky zabila. [celá zpráva]

Britská premiérka Theresa Mayová v reakci na to uvedla, že tamní společnost byla vůči radikálním islamistům příliš tolerantní, což se musí změnit, i když to bude pro celé spektrum společnosti bolestné. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám