Hlavní obsah

Policie prohledala byty v berlínském Kreuzbergu, bezvýsledně

Berlín
Aktualizováno

Německá policie provedla razie ve dvou bytech v berlínské čtvrti Kreuzberg. Hledaného Tunisana spojovaného s pondělním útokem na vánočním trhu však neobjevila. Uvedl to server deníku Die Welt. Sourozenci 24letého Anise Amriho v jeho vinu nevěří.

Foto: German police, ČTK/AP

Německá policie varovala, že je Amri nebezpečný a zřejmě ozbrojený.

Článek

Úřady nabízejí za informace vedoucí k dopadení Tunisana až 100 000 eur. Amri se ocitl v podezření poté, co policie pustila na svobodu pákistánského žadatele o azyl, který byl bezprostředně po útoku považován za hlavního podezřelého.

Policie varuje, že Amri, který používal vícero identit, je zřejmě ozbrojený. Vražedná zbraň, s níž zabil polského řidiče, s jehož ukradeným kamiónem vraždil, se totiž dosud nenašla.

Média mezitím informovala, že Amri byl v hledáčku německé bezpečnosti, a to do začátku prosince, než zmizel. Němci ho podezřívali z toho, že připravoval loupež. Podle tuniského rozhlasu i agentury ANSA přišel Tunisan do Německa z Itálie, kde byl vězněn  kvůli podpálení školy.

Jeho sourozenci ovšem nemohou uvěřit, že útočil v Berlíně. „Nikdy jsme neměli pocit, že je něco špatně,“ citovala AFP Amriho sestru Nadžúu, jež dodala, že s bratrem byla v kontaktu přes Facebook a on se zdál šťastný a spokojený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám