Hlavní obsah

Podezřelého Pákistánce propustili

– Berlín • Aktualizováno

Pákistánský uprchlík zadržený po útoku na vánočním trhu v Berlíně byl propuštěn. Nejedná se tedy o pachatele, a ten nadále uniká. O propuštění informovaly úřady v úterý večer.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Policie v Berlíně

Článek

Státní zastupitelství oznámilo, že proti muži chybí důkazy. „Podezřelý, zadržený kvůli útoku na berlínský vánoční trh, byl dnes večer propuštěn na příkaz spolkového nejvyššího zástupce. Forenzní rozbory dosud neposkytly důkazy, že by podezřelý byl v době zločinu v kabině nákladního vozu,“ uvedla prokuratura.

Policie už dříve připustila, že 23letý žadatel o azyl z Pákistánu nemusí být pachatelem útoku, který si vyžádal nejméně 12 lidských životů.

Ten tedy nadále vyšetřovatelům uniká a navíc je zřejmě ozbrojený, protože policie nenašla zbraň, kterou atentátník zastřelil polského řidiče kamiónu, a s níž pak útočil. Úřady varovaly Berlíňany, aby byli na veřejnosti obezřetní a případně se nepokoušeli útočníka sami zadržet.

Pákistánec Návid B., který přišel do Německa jako uprchlík v loňském roce, od počátku podle listu Die Welt popíral, že by měl s útokem něco společného.

Reklama

Výběr článků

Načítám