Hlavní obsah

Je na čase změnit náš přístup k migrantům, řekl bavorský premiér Seehofer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Bavorský premiér a šéf koaliční strany CSU Horst Seehofer po pondělním útoku na vánoční trh v Berlíně řekl, že je potřeba, aby Německo přehodnotilo svou migrační politiku.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Bavorský premiér Horst Seehofer

Článek

„Jsme povinni vůči obětem, postiženým lidem a všemu obyvatelstvu přehodnotit a nově nastavit celou naši imigrační a bezpečnostní politiku,” řekl bavorský premiér v Mnichově.

Neznámý pachatel v pondělí ukradl kamión plný oceli a najel s ním do davu lidí na vánočním trhu na berlínském náměstí Breitscheidplatz. Povraždil dvanáct lidí a osmačtyřicet dalších zranil. Osmnáct lidí je v kritickém stavu. [celá zpráva]

Podle prvních informací byl podezřelým pákistánský uprchlík, později ale berlínská policie přiznala, že zadržený muž pachatelem zřejmě není. [celá zpráva]

Seehofer - který je zároveň předsedou bavorské Křesťanskosociální unie (CSU), jež je sesterskou stranou Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové - je se spolkovou premiérkou již delší dobu ve sporu kvůli migrační politice, připomněla ČTK.

Seehofer požaduje limit 200 tisíc lidí jako maximální počet uprchlíků, které by Německo mělo ročně přijímat. To však Merkelová odmítá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám