Hlavní obsah

Ukrajina se brání. Zveřejnila fotky ruských zajatců a sestřelených letounů

– Kyjev

Ukrajinské ministerstvo obrany zveřejnilo na Twitteru fotografie dvou zajatých ruských vojáků z 423. jampolského motostřeleckého pluku. Publikovalo také záběr sestřeleného ruského vrtulníku. Učinilo tak zřejmě v reakci na tvrzení Ruska a Běloruska, že válku nezvládá.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinské ministerstvo obrany zveřejnilo fotky ruských vojáků, které zajala během jejich vojenské akce na Ukrajině.

Článek

„Vojáci 93. mechanizované brigády zajali dva ruské okupanty, byli ze 423. jampolského motostřeleckého pluku, vojenské jednotky 91701,“ stojí v popisku u fotografií.

Oba ruští vojáci vypadají velmi mladě. Podle zatím neověřených informací se chlapec vlevo narodil v roce 2002.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinská ambasáda v Turecku zveřejnila fotky ruských vojáků, kteří byli zajati během jejich vojenské akce na Ukrajině.

Ukrajinské ministerstvo vnitra v průběhu čtvrtka zároveň uvedlo, že byly v Kyjevské oblasti sestřeleny nejméně čtyři ruské vrtulníky.

„Jeden ruský vrtulník Ka-52 a tři vrtulníky u Hostomelu byly sestřeleny v Kyjevské oblasti poblíž Mižhirjy,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení zveřejněném na svých internetových stránkách.

Kyjev Independent píše, že ruská armáda přišla o sedm letadel a 10 obrněných vozidel. Nejméně 100 ruských vojáků mělo přijít o život. Ruská armáda tato tvrzení popřela.

Vrtulníky u KyjevaVideo: Twitter @yasiremres

Od začátku dne vykonalo Rusko 203 útoků v různých koutech Ukrajiny. Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že její armáda zničila 74 ukrajinských vojenských objektů, včetně 11 leteckých základen.

Ruská agentura TASS například ve čtvrtek s odkazem na ministerstvo obrany uvedla, že ukrajinští vojáci své pozice opouštějí a odhazují zbraně. Některá ruská média pak informovala dokonce o dezerci ukrajinských vojáků. Běloruský vůdce Alexander Lukašenko zase prohlásil, že Ukrajina válku prohrává.

Foto: Novinky

Zaznamenané incidenty na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám