Hlavní obsah

Němci evakuovali z Číny i dva lidi s koronavirem

Aktualizováno

Německé úřady potvrdily přítomnost nového typu koronaviru u dvou pasažérů, kteří se v sobotu vrátili z čínského města Wu-chan armádním speciálem do Německa. Pacienti byli podle agentury DPA posláni na frankfurtskou univerzitní kliniku. Dosud Německo hlásilo osm nakažených.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Němci evakuovali z Číny i dva lidi s koronaviremVideo: Reuters

 
Článek

Německý vojenský speciál s téměř 130 lidmi přistál v sobotu odpoledne ve Frankfurtu. Většina evakuovaných stráví z preventivních důvodů dva týdny na izolaci v kasárnách na letecké základně Germersheim ve spolkové zemi Porýní-Falc, asi 100 kilometrů jižně od Frankfurtu. Úřady v neděli ujistily, že lidem v Germersheimu nehrozí žádné nebezpečí.

Foto: Arek Rataj, ČTK/AP

Lidé na letišti ve Wu-chanu před nástupem na evakuační let do Evropy

„Dotyčné osoby tento nález přijaly vyrovnaně a byly izolovány,” uvedly ve společném prohlášení německé letectvo, Německý Červený kříž a město Germersheim,„ k nově potvrzeným případům.

Češi evakuovaní z Wu-chanu už jsou v Evropě

Zahraniční

Už během sobotního letu bylo na palubě německého speciálu izolováno 11 osob, které byly převezeny na frankfurtskou kliniku hned po příletu. U nich zatím nebylo nakažení virem prokázáno.

Foto: Roessler Boris, ČTK

Letiště ve Frankfurtu nad Mohanem po příletu letounu s evakuovanými lidmi z Číny

Své občany z 11milionového Wu-chanu, který je ohniskem epidemie, evakuuje také Francie. Na palubě už druhého k tomu určeného francouzského speciálu, jehož přistání ve Francii se očekává v neděli odpoledne, jsou lidé 30 národností, včetně pěti Čechů a dvou Slováků.

Němci evakuovali z Wu-chanu přes 120 lidí

Zahraniční

Francouzský letoun má po mezipřistání na jihu Francie odletět na belgické vojenské letiště Melsbroek u Bruselu. Čechy by odtud pak měl do vlasti přepravit český vládní speciál. Po příletu do Prahy si české občany vyzvedne pražská záchranná služba a odveze je do Nemocnice na Bulovce.

Foto: Frank Rumpenhorst, ČTK/AP

Autobus odváží evakuované Němce, kteří přiletěli z Číny

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám