Hlavní obsah

Tygří mláďata odebraná slovenské chovatelce uhynula ve vídeňské zoo

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V zoologické zahradě Schönbrunn uhynula dvě tygří mláďata, která rakouská policie před dvěma týdny odebrala 34leté Slovence Lucii žijící v rakouském městě Hainburg. V úterý o tom informovala vídeňská zoo.

Foto: TV Markíza

Silnější tygří mládě se podařilo zachránit

Článek

„Navzdory veškeré snaze se tygřata nepodařilo zachránit,“ uvedl místní zvěrolékař Thomas Voracek.

O odebrání tygřat rakouskou policií informovala televize Markíza s tím, že Lucie už 10 let pomáhá zachraňovat tygry v Oáze sibiřského tygra u obce Kostolná pri Dunaji asi 30 kilometrů východně od Bratislavy.

„Narodila se tři mláďata, dvě byla slabší, tak je vzali k renomovanému veterináři do Rakouska, s nímž zařízení dlouhodobě spolupracuje,“ uvedla televize.

Lucie žije v Rakousku, se rozhodla, že na jednu noc si ponechá tygřata u sebe doma. „Brzy ráno zazvonili u dveří rakouští policisté a tygřata jí odebrali,“ informovala televize. Policisty mělo na přítomnost tygřat v bytě upozornit rakouské sdružení na ochranu zvířat.

Podle Lucie se mláďata ocitla v ohrožení života až po návštěvě policistů a pracovníků útulku. „Nevěděli vůbec, co s těmi zvířaty. Paní, která je vzala, si ani nedezinfikovala ruce, neměla na rukou rukavice, dala špinavý prst mláděti do pusy a dělala si selfie. Vůbec nechtěli vědět, kdy tygřata jedla, kdy kakala a co potřebují,“ vysvětlovala Lucie.

Rakouské úřady argumentují tím, že tygry je možné na území země držet pouze v zoologických zahradách a ve výzkumných centrech. Oslabená mláďata tak putovala do vídeňské zoo.

Mláďata se narodila 1. srpna a máma se o ně první dva dny vzorně starala. „Pak si je začala pohazovat jako pingpongové míčky a bylo potřeba tygřata odebrat, jinak by je zabila,“ řekla Lucia.

Reklama

Výběr článků

Načítám