Hlavní obsah

Tvrdil, že dokáže vyléčit covid-19. Teď sám zemřel

Novinky, nčs

Kamerunský politik a pastor Frankline Ndifor, jenž tvrdil, že dokáže lidi nakažené novým koronavirem vyléčit, sám v sobotu v souvislosti s onemocněním covid-19 zemřel. Ndifor se kromě léčitelství v roce 2018 zúčastnil prezidentských voleb, skončil však v poli poražených.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Populární pastor zemřel týden poté, co se dozvěděl, že se novým koronavirem sám nakazil. Předtím přijímal v kostele již nakažené lidi, na které pokládal ruce a měl je tak nemoci zbavit.

Krátce poté, co Ndifor ve věku 39 let zemřel ve svém domě ve městě Douala, jej začali jeho příznivci oslavovat jako proroka a na několik hodin zablokovali přístup k jeho domu, odkud chtěli zdravotníci odvézt pastorovo tělo. Lidé podle britského Daily Mailu před domem zpívali a modlili se za Ndiforovo vzkříšení. Na místě následně musela pomáhat policie.

Jakmile to bylo umožněno, bylo Ndiforovo tělo pohřbeno před jeho rezidencí za účastni zdravotníků v ochranných oblecích. Zdravotníci poté vyzvali osoby, které byly s pastorem v kontaktu, aby kontaktovaly nemocnici a nechaly se otestovat.

Zemřel kontroverzní dánský pastor, který nevěřil v boha

Koktejl

„Pokud jste člověk, který tvrdí, že umí léčit takové onemocnění, a zemřete, nevím, co teď budou dělat lidé, kteří k němu docházeli, aby je léčil,” řekl jeden z příznivců Ndifora Rigobert Che.

Ndifor se kromě duchovních činností věnoval i politice a před dvěma lety kandidoval na prezidenta. Ve volbě však neuspěl a obsadil celkově sedmé místo z devíti kandidátů se ziskem necelých 24 tisíc hlasů. Prezidentem Kamerunu byl tehdy znovuzvolen Paul Biya.

Reklama

Výběr článků

Načítám