Hlavní obsah

Trumpova snacha skončila v nemocnici. Otevřela zásilku s bílým práškem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Vanessa Trumpová, manželka Donalda Trumpa mladšího, syna prezidenta Spojených států, skončila v nemocnici s žaludeční nevolností, když přišla do kontaktu s neznámým bílým práškem. Ten přišel v poště, kterou Trumpová otevřela. Podle policie ale nebyl nebezpečný.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Donald Trump jr. s manželkou Vanessou

Článek

Spolu s Trumpovou snachou byli podle televize ABC7NY preventivně hospitalizováni další dva lidé. Zda jsou mezi nimi Trumpova vnoučata, známo není. S jakou látkou Trumpová přišla do styku, se rovněž zatím neví, newyorská policie však uvedla, že nepředstavoval nebezpečí.

Trumpová dopis, který byl adresován jejímu manželovi, otevřela zhruba v deset hodin dopoledne místního času (odpoledne SEČ). Incident se stal v jejich bytě na Manhattanu.

Donald Trump mladší je nejstarším synem amerického prezidenta, kterého má s Češkou Ivanou Trumpovou rozenou Zelníčkovou.

Případem bílého prášku se zabývá také Tajná služba Spojených států (USSS). Ta se stará o ostrahu prezidenta a jeho rodiny, vysokých ústavních činitelů a také někdejších prezidentů.

Agentura Reuters v této souvislosti připomněla, že americké úřady přistupují k bílému prášku v poště mimořádně obezřetně od roku 2001, kdy několik redakcí a také členů Kongresu USA dostalo dopisy s antraxem. Tehdy zemřelo pět lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám