Hlavní obsah

Nebyl to pokus o sebevraždu, řekla ministryně k zranění slovenského policejního exprezidenta

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Bývalý slovenský policejní prezident Milan Lučanský (51), který je v současnosti ve vazbě, se měl zranit při pádu a museli ho operovat. Slovenská ministryně spravedlnosti Mária Kolíková na nedělní mimořádné tiskové konferenci dementovala informace médií, že Lučanský se v cele pokusil o sebevraždu.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský policejní exprezident Milan Lučanský

Článek

„Ústav na výkon služby v Prešově neeviduje žádný pokus o sebevraždu,“ zdůraznila ministryně.

Lučanského obháejce Matúš Beresecký agentuře TASR řekl, že policejní exprezident je ve stabilizovaném stavu a k jeho zraněním nedošlo úmyslným ani cizím zaviněním. „Tyto informace uvádím vzhledem k mediálním dezinformacím o zdravotním stavu mého klienta s jeho písemným souhlasem podmíněným souhlasem rodiny,” konstatoval.

Lučanský byl zadržen 3. prosince pro podezření z přijímání úplatku a byl umístěný ve věznici v Prešově. Vězeňská stráž 9. prosince při kontrole cely zjistila u zadrženého zranění oka. „Nebyl žádný důvod uvažovat o tom, že by došlo k cizímu zavinění nebo napadení. Následně ho operovali ve vojenské nemocnici v Ružomberku,“ řekla Kolíková.

Bývalý slovenský policejní prezident se pokusil ve vazbě o sebevraždu

Evropa

„Můžeme vyloučit jakékoli pochybnosti o tom, že došlo k fyzickému napadení obviněného ze strany odsouzeného nebo ze strany příslušníků sboru,“ dodala ministryně. Lučanského zdravotní stav je momentálně stabilizovaný.

Podle ministryně sám Lučanský řekl, že ke zranění došlo při pádu na kovovou postel. Kolíková vyloučila, že by u Lučanského došlo ke krvácení do mozku, ke zlomenině nadočnicového oblouku a že by došlo k jeho opakované resuscitaci.

Bývalý slovenský policejní prezident jde do vazby, na úplatcích měl vzít 13,5 milionu

Evropa

Web refresher.sk v sobotu informoval, že Lučanský se ve vazbě pokusil oběsit. Tuto informaci převzala i ostatní slovenská média. Nový generální prokurátor Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Prešově, aby důsledně prověřil a bezodkladně prozkoumal okolnosti související s poškozením zdraví bývalého policejního prezidenta. Informovala o tom mluvčí generální prokuratury Jana Tökölyová.

Policejní exprezident čelí obvinění z korupce. Podle medializovaných informací si měl na úplatcích přilepšit o 510 tisíc eur (13,5 milionu korun). Soud vzal Lučanského do vazby, protože se obával ovlivňování svědků a pokračování trestní činnosti. Policejní exprezident všechna obvinění popírá.

Lučanský přijel 3. prosince z Chorvatska, dostavil se k výslechu a okamžitě byl zadržen NAKA. „Lučanský je obviněn z přijímání úplatku ve velkém rozsahu a hrozí mu deset až patnáct let vězení,“ uvedl Denník N.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám