Hlavní obsah

Slovensko od pátku zmírní zákaz vycházení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovensko od pátku zmírní restrikce, které dříve zavedlo v reakci na rychlé tempo šíření koronavirové infekce. Zákaz vycházení s několika výjimkami bude nově platit pouze večer od 20:00 do 5:00, zatímco nyní je od 05:00 do 01:00 SEČ následujícího dne. Vyplývá to ze zveřejněného usnesení vlády.

Foto: Pool, Reuters

Slovenský premiér Eduard Heger

Článek

Ke změně dochází poté, co kabinet premiéra Eduarda Hegera čelil kritice veřejnosti a médií za to, že v rámci dřívějšího omezení volného pohybu obyvatel nepovolil cestování za účelem návštěvy příbuzných o nadcházejících vánočních svátcích.

Už v současnosti přitom lidé naočkovaní proti covidu-19 nebo po prodělání tohoto onemocnění mohou kromě jiného využívat služeb lyžařských středisek. Zákaz vycházení se netýká například ani cest do zaměstnání či k lékaři.

Slovensko odmění seniory za očkování proti covidu. Dostanou 200 eur

Zahraniční

Podle ministra hospodářství Richarda Sulíka budou moci znovu otevřít i některé další provozy služeb. Restaurace ale zůstanou zavřené, jídlo i nyní mohou pouze rozvážet nebo vydávat přes okénko.

Slovensko v posledním období opakovaně měnilo koronavirová omezení. Minulý týden vláda uvolnila restrikce pro očkované nebo osoby po prodělání covidu-19.

Slovenský úřad chce trestat šíření hoaxů

Internet a PC

V uplynulých dnech na Slovensku ubylo nových odhalených případů koronavirové infekce. Nemocnicím přetíženým v souvislosti se silnou třetí vlnou nákazy se zatím ale příliš neulevilo, počet hospitalizovaných s covidem-19 klesl jen mírně.

Reklama

Výběr článků

Načítám