Hlavní obsah

Rakouský paradox. Uzávěra nezastavila vleky

K údivu mnoha Rakušanů mohou lyžařská střediska zůstat v provozu i v rámci nynější uzávěry. Na sjezdovky však mohou jen očkovaní nebo uzdravení milovníci zimních sportů. Podle webu deníku Kurier to umožnila změna v předpisech, která byla provedena v neděli, den před zahájením uzávěry.

Foto: Michael Fokt

Ilustrační foto

Článek

Provozovatelé lanovek či ozubnicových drah tak smí přepravovat i cestující, kteří zrovna nemíří do práce nebo nezajišťují své „základní životní potřeby“, pokud se prokážou osvědčením o tom, že prodělali covid-19 nebo mají očkování (pravidlo 2G - geimpft, genesen, tedy očkovaný, uzdravený).

Ve Vídni demonstrovaly desetitisíce odpůrců protiepidemických opatření

Koronavirus

Podle šéfa rakouského lyžařského svazu Petera Schröcksnadela jsou alpská střediska připravena. „Pravidlo 2G je zavedeno u všech lanovek, hotelů a restaurací. Lyžaři jsou chráněni,“ řekl týdeníku Der Spiegel.

Na vlecích a lanovkách je podle něj nebezpečí nákazy malé. „Pokud nejste očkováni nebo pokud jste neprodělali nemoc, nedostanete jako dospělí jízdenku na vlek. Každý, kdo je starší šesti let, musí nosit masku FFP2,“ dodal.

Neočkovaní v Německu nebudou smět bez testu do vlaku či autobusu

Koronavirus

Rakouská veřejnoprávní televize ORF zatím spustila očkovací loterii. Do slosování se mohou zapojit lidé, kteří se od 1. října nechali naočkovat nebo to mají v plánu do 20. prosince včetně. Vyhrát mohou tisíc věcných cen včetně rodinného domu či auta.

Reklama

Výběr článků

Načítám