Hlavní obsah

Rakousko hlásí rekordní přírůstek. Zpřísní pravidla pro české cestovatele

Rakousko od soboty zpřísní podmínky pro cestovatele z Česka. Od půlnoci z pátku na sobotu bude nově vyžadovat od cestovatelů z ČR negativní test na koronavirus, který není starší než 72 hodin.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Ilustrační foto

Článek

O zpřísnění informoval ve čtvrtek na Twitteru český ministr zahraničí Tomáš Petříček. Výjimku z nového nařízení mají mít například pendleři, dojíždějící studenti nebo lidé, kteří jezdí pravidelně na návštěvy za rodinou.

¨

Počet nově nakažených koronavirem za poslední den v Rakousku poprvé překročil čtyřtisícovou hranici, testy za posledních 24 hodin odhalily 4453 případů. Nejvíce jich je v Dolních Rakousech, konkrétně 1074 infikovaných.

Agentura APA upozornila, že o den dříve bylo ze spolkové země sousedící s Českem hlášeno pouze 103 nových případů, takže mnoho aktuálně evidovaných případů bylo nejspíš nahlášeno až dodatečně.

Vídeň eviduje za posledních 24 hodin 821 nově infikovaných a další region sousedící s ČR, Horní Rakousy, jich má 796. Počet obětí koronaviru v Rakousku vzrostl o 29. Hranici tisíce mrtvých v zemi padla tento týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám