Hlavní obsah

Osobní trenér v Británii se během lockdownu upil k smrti. Jeho matku to nepřekvapilo

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadměrné požívání alkoholu se nevyplatilo britskému fitness trenérovi Jamesi Tusonovi. Jak ukázala koronerova zpráva, muž se v květnu během lockdownu upil k smrti. Tělo nelezla jeho přítelkyně, která byla nucena smutnou zprávu oznámit Tusonovým rodičům. Matku ovšem zpráva o synově úmrtí nepřekvapila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Miranda Connikieová objevila tělo svého 39letého přítele 5. května v jejich domově v městečku Waterside u Londýna, o události až nyní informoval server Daily Mail.

Když zprávu telefonovala Tusonově matce Pauline, na její reakci nebyla připravená. „Nejsem překvapená. Jeho pití přesáhlo od začátku lockdownu únosnou mez,“ řekla.

Koroner uvedl, že Tuson měl prý problémy s alkoholem prakticky celý život. Začaly zřejmě po rozchodu s někdejší přítelkyní, po kterém se z Cambridge přestěhoval do Londýna. Jeho rodiče Pauline a Robert uvedli, že dříve byl jejich syn zdravý a hodně sportoval. „Nejsme si jistí, kdy začal pít, jednou připustil, že to bylo už ve 14 letech. A v 18 bylo jasné, že má problém,“ napsali.

Vysvětlili, že později začaly problémy eskalovat a jejich syn byl diagnostikován s bipolární poruchou. Roky plynuly, ale jejich syn se ze závislosti na alkoholu nikdy úplně nedostal.

Podle patologa Steva Corrigana měl Tuson v krvi třikrát více alkoholu, než je v Británii tolerované množství pro řízení auta, kromě toho i léky na bipolární poruchu a nespavost. Zemřel na otravu alkoholem právě v kombinaci s medikamenty.

„Chci si pamatovat jen to dobré, co nám James dal. Byl okouzlující, milý, přemýšlivý a milující,“ uvedla o Tusonovi jeho sestra Hannah. „Jeho přátelé o něm řeknou jen samé dobré věci, protože vždy pomohl, když to bylo potřeba. Samozřejmě měl i své problémy, ale my si ho budeme pamatovat jako milujícího syna, bratra i přítele,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám