Hlavní obsah

Co pošlete příště? Polštáře? Kličko se zlobí na Berlín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vitalij Kličko, bývalý boxerský šampion těžké váhy, který se stal starostou Kyjeva, ve středu odmítl německou vojenskou podporu Ukrajině jako „vtip“.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko

Článek

Poté, co Berlín oznámil, že na Ukrajinu posílá pět tisíc přileb, Kličko řekl listu Bild: „Pro chování německé vlády nemám slov. Ministryně obrany patrně nepochopila, že máme co do činění s perfektně vyzbrojenou ruskou armádou, která může každou chvíli začít s další invazí. Co pošlou příště? Polštáře?“

CNN: Telefonát Bidena se Zelenským nebyl dobrý

Zahraniční

„Obdržela jsem dopis od ukrajinského velvyslanectví s žádostí o podporu vojenským vybavením, přesněji řečeno přilbami,“ uvedla Christine Lambrechtová, německá ministryně obrany. „Dodáme Ukrajině pěti tisíc přileb jako jasný signál: jsme na vaší straně. Jde o vybavení, ne o zbraně, ale pomůže to.“

Scholz se vyučil u Merkelové. Drží se stranou, upozornil deník

Evropa

„Německo prodává zbraně za miliardy Egyptu, který se zapojil v konfliktech s Jemenem a Libyí, ale nechce dodávat zbraně Ukrajině,“ řekl generálporučík Ben Hodges, bývalý velitel americké armády v Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám