Hlavní obsah

Australan, který si natáčel umírající policisty a vysmíval se jim, dostal 10 měsíců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trest 10 měsíců nepodmíněně dostal od soudu Australan Richard Pusey za to, že si natáčel umírající policisty a vysmíval se jim. Policisté ho předtím zadrželi během běžné dálniční kontroly, jenže pak se přiřítilo nákladní auto a policisty srazilo. Puseyho trest ještě není definitivní, čelí totiž i dalším obviněním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australan, který natáčel smrt čtyř policistů, byl odsouzen na 10 měsícůVideo: Reuters

 
Článek

Pusey - přezdívaný nyní „nejnenáviděnější muž Austrálie“ - byl obžalován z několika trestných činů včetně způsobení veřejného pohoršení. A právě za něj nyní dostal desetiměsíční trest.

„Normální lidská reakce by bylo okamžitě vytočit tři nuly (australská tísňová linka, pozn. red),“ uvedl soudce Trevor Wright, který jeho činy označil za „nemilosrdné, kruté a hanebné“.

Dvaačtyřicetiletého hypotéčního makléře 22. dubna loňského roku v Melbourne zastavili policisté, protože jel rychlostí 150 kilometrů za hodinu, čímž o 50 kilometrů překročil nejvyšší povolenou rychlost. Po testu na návykové látky se ho chystali zatknout, jenže v tu chvíli se přiřítil nákladní vůz a policisty srazil. Pusey se nehodě vyhnul, protože si v tu chvíli byl opodál odskočit.

Po nehodě muž vytáhl mobilní telefon a začal si umírající policisty natáčet. Natočil celkem dvě videa o délce tří minut. Tři z policistů byli již zřejmě mrtví, když si natáčel zblízka jejich obličeje a nadával jim, čtvrtý byl zaklíněn mezi Puseyho vozidlem a nákladním autem a v době pořizování videa zřejmě ještě žil.

Foto: Victoria Police

Zabití policisté, zleva Kevin King, Josh Prestney, Lynette Taylorová a Glen Humphris

„Ó, on naboural. Podívej na to. Štěstí, že jsem se šel vymočit,“ vysmíval se Pusey na videu policistům. Podívej na to, vy zasr... ku..y. Hádám, že si domů budu muset zavolat posr.. Uber,“ nadával Pusey, místo aby zavolal záchranku. Místo činu pak spěšně opustil.

Pozůstalí jsou s rozsudkem nespokojeni

Rodiny zabitých policistů označily trest za nízký. „Ten rozsudek je naprosto nepřiměřený,“ podotkl Stuart Schulze, manžel zabité policistky Lynette Taylorové. Rodina zabitého policisty Joshe Prestneyho pak uvedla, že jakýkoli trest „tuhle osobu“ nenapraví.

Soudce poznamenal, že Pusey byl již částečně potrestán reakcí veřejnosti, kterou je „démonizován“. Jeho dům byl posprejován nápisem „verbež“.

Australan si po nehodě natáčel umírající policisty a vysmíval se jim

Svět

Jelikož hříšník strávil již 300 dní ve vazbě, která se do trestu započítává, ve vězení mu z vyměřené doby zbývá odsedět už jen pár dní. To se ale může ještě změnit.

Pusey je v souvislosti s událostmi loňského 22. dubna totiž obviněn také z překročení rychlosti, držení omamných látek a dalších trestných činů. Trest bude vynesen v následujících dnech.

Rozsudek si již vyslechl i Mohinder Singh, řidič nákladního auta, které policisty srazilo. Sing byl odsouzen k 22 letům nepodmíněně. V době nehody byl totiž pod vlivem drog a trpěl halucinacemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám