Hlavní obsah

Američanka v Indii fingovala vlastní únos, aby z rodičů vylákala peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté v indickém městě Dillí zadrželi 27letou Američanku poté, co vyšlo najevo, že fingovala vlastní únos. Podle policie ji k tomu přiměl nedostatek hotovosti a chtěla z rodičů vylákat peníze. Před odhalením podvodu byl zatčen muž nigerijské národnosti. Nakonec se ukázalo, že jí v předstírání únosu pomáhal a že oběma ještě před „únosem“ propadla cestovní víza.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Čtvrť Pahar Ganj v Dillí

Článek

Chloe Renee McLaughlinová do indického Dillí přicestovala 5. května jako turistka. Po měsíci svou matku ve zprávách upozorňovala, že ji ohrožuje cizí muž, a napsala e-mail americkým úřadům, v němž si stěžovala na tělesné i emoční týrání. S matkou vedla 10. června videohovor, když do místnosti vstoupil neznámý muž, a od té doby po Američance nebylo ani stopy.

Česko vydalo do Německa údajného spolupachatele únosu vietnamského podnikatele

Krimi

Americká ambasáda předala stížnost policii v Dillí, která případ údajného únosu začala ihned řešit. Vyšetřovatelé s pomocí kybernetického oddělení odhalili, že číslo McLaughlinové na Whatsappu (aplikaci určené pro telefonování a chatování) se připojovalo k jisté WiFi síti.

Ta policii dovedla k 31letému občanovi nigerijské národnosti jménem Okoroafor Chibuike Okoro, kterého kriminalisté kvůli podezření z únosu mladé ženy zatkli. Při výslechu policii prozradil, že Američanka pobývá v hotelu ve městě Greater Noida.

Jenže jak se ukázalo, žena si únos jen vymyslela. Snažila se ve spolupráci s Okorem, kterého potkala na Facebooku, vyloudit z rodičů peníze. Po měsíci v Indii jí totiž došla hotovost a policie také zjistila, že jí 6. června propadlo i vízum. Stejný problém měl i Okoro.

Po unesené dceři podnikatele chtěli 100 milionů. Dostali podmínky

Krimi

„Po záchraně ženy bylo zjištěno, že incident fingovala, aby vydírala své rodiče. Na sociálních sítích se spřátelila s mužem nigerijské národnosti a po příjezdu do Indie u něj pobývala,“ popsala serveru Indian Express zástupkyně policie v Dillí Amrutha Gugulothová. „Mají společnou vášeň pro zpěv a on v minulosti působil jako jevištní umělec. To mohlo být důvodem jejich přátelství,“ spekulovala.

McLaughlinová podle BBC pochází z Washingtonu DC, kde žijí i její rodiče. Indická policie případ stihla vyřešit za 24 hodin od nahlášení, probíhá ale další vyšetřování. Zatím jsou oba stíháni kvůli propadlým vízům, o trestu za fingování únosu se policie nevyjádřila.

Reklama

Výběr článků

Načítám