Hlavní obsah

Američan zavraždil svého dědečka, při výslechu vytáhl z kapsy jeho uši

Otřesný případ vraždy museli o víkendu řešit floridští policisté. Třicetiletý Kolby Parker zavraždil svého 77letého dědečka a následně mu odřízl uši. Policistům vrah následně sdělil, že si jeho dědeček přál být na věčnosti s babičkou a že už „přišel jeho čas“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté vyjížděli v sobotu před sedmou hodinou večerní místního času k jednomu z domů v okrese Lake County poté, co obdrželi na tísňovou linku oznámení o násilném činu.

Jak uvedl list Washington Post, který o případu informoval, na terase nalezli policisté Parkera se zkrvavenýma rukama nad zohavenou mrtvolou jeho dědečka, 77letého Ronalda Wellse seniora. Zatímco policisté zjišťovali, zda není starý muž ještě naživu, Parker mužům zákona oznámil, že se ho dědeček pokusil napadnout nožem, když spolu kouřili marihuanu.

Na otázku, zda má u sebe zbraň, Parker odpověděl, že ano. Policisté ho prošacovali, žádnou však neobjevili. „V kapsách měl však dva předměty měkké na dotek,“ uvádí policejní zpráva. Když se policisté ptali, kde se nachází další obyvatel domu, Parkerův strýc Ronald Wells junior, muž bez emocí vytáhl z kapsy ony předměty a prohlásil: „Tady“.

V každé ruce držel jedno lidské ucho. Ukázalo se ale, že nepatří strýci, který se tehdy v domě nenacházel, ale dědečkovi.

Následně se Parker pokusil uprchnout. Jednoho z policistů udeřil hlavou, dalšího několikrát kopl a pokusil se mu ukrást zbraň. Policisté použili taser, který však na muže neúčinkoval. Nakonec se jim ho ale podařilo přemoci a zadržet.

Přišel jeho čas, uvedl vnuk

Při domovní prohlídce pak policisté nalezli zkrvavený nůž a baseballovou pálku, která byla rovněž od krve. Policejní zpráva rovněž zmiňuje, že v Parkerově pokoji byla nalezena kuchyňská zástěra s nápisem „rodinný řezník“ a k ní přivázaný pár plastových uší.

Australan si po nehodě natáčel umírající policisty a vysmíval se jim

Svět

Později se Parker přiznal, že starého muže udeřil do hlavy pálkou a následně mu uštědřil několik bodných ran do hrudi a do oblasti krku. Následně dědečkovi odřízl uši. Když se ho vyšetřovatelé ptali na motiv, Parker uvedl, že „chtěl, aby byl jeho dědeček se zesnulou babičkou“.

„Přišel jeho čas,“ uvedl Parker, který je po krátkém vyšetření v nemocnici držen ve vazbě bez možnosti propuštění na kauci. Je obviněn z vraždy druhého stupně (vražda bez předchozího plánování), ublížení na těle a napadení policisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám