Hlavní obsah

Rusové obsadili opuštěnou americkou základnu v Sýrii. Přiletěli bitevními vrtulníky

– Moskva/Halab

Rusko poslalo bitevní vrtulníky a vojenské policisty na leteckou základnu v severní Sýrii, odkud před časem odešli američtí vojáci. V pátek o tom informovala ruská televize Zvezda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rusko obsadilo bývalou americkou základnu v severní SýriiVideo: Reuters

 
Článek

Televize odvysílala záběry, na nichž ozbrojení vojenští policisté přilétají na základnu v provincii Halab nedaleko hranice s Tureckem a začínají ji zajišťovat. Podle Zvezdy má komplex sloužit jako distribuční centrum humanitární pomoci pro místní obyvatelstvo. Ovládají ho jednotky syrské vlády, která je spojencem Moskvy.

Ruské vrtulníky se přesunuly na východ Sýrie, vzniká tam nová základna

Blízký a Střední východ

Rusové v amerických noclehárnách

„Ženisté nyní procházejí a prohledávají každou budovu, aby se ujistili, že v ní nezůstaly nějaké výbušniny nebo něco, co by nás mohlo překvapit,“ řekl v televizi Zvezda vysoce postavený příslušník ruské vojenské policie. Na záběrech se také objevilo vybavení, které sloužilo americkým vojákům, jako jsou prostředky pro ošetření popálenin od slunce, noclehárny a tělocvična. Stažení amerických vojáků ze Sýrie minulý měsíc nečekaně ohlásil prezident USA Donald Trump.

Pentagon běsní, Turecko vyzradilo souřadnice deseti amerických základen v Sýrii

Blízký a Střední východ

Televize Zvezda ve čtvrtek oznámila, že Rusko na severovýchodě Sýrie na hranicích s Tureckem začalo budovat vrtulníkovou základnu. Ruské ozbrojené síly v současné době provozují v této blízkovýchodní zemi leteckou základnu Hmímím a také námořní základnu Tartús.

Reklama

Výběr článků

Načítám