Hlavní obsah

Uřežeme hlavy nepřátelům islámu, vyhrožují francouzští džihádisté a pálí své pasy

Extremistické hnutí Islámský stát v Sýrii zveřejnilo další propagandistické video. Vystupují v něm tři jeho bojovníci z Francie. Pálí své francouzské pasy a vyzývají, aby je další lidé následovali na bojiště v Sýrii a Iráku.

Džihádisté z Francie pálí své cestovní doklady a lákají krajany, aby se k nim připojiliVideo: Site, Novinky/Reuters

 
Článek

Radikálové video pořízené na neupřesněném místě v Sýrii nazvali: Na co čekáte? Skupina bojovníků džihádu v něm stojí u ohně, do něhož padají francouzské cestovní doklady.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Toto je vzkaz muslimům, kteří stále žijí v zemi bezvěrců, od vašich francouzských bratří, kteří vykonali (náboženskou emigraci) hidžru. Jak můžete přijímat práci v zemi bezvěrců, když vám Alláh umožnil působit nejlepší skutky? Džihád je cesta Alláhova,“ pronáší francouzsky muž, který se představil Abú Usáma Al-Faranci.

Další krajan, který se představuje jako Abú Marjam Al-Faranci, dodává, že on a jeho spolubojovníci s nepřáteli islámu, a zvláště Francií, zatočí. „Mudžáhidové po celém světě nebudou váhat, aby vám uřezali hlavy, kdekoliv se naskytne příležitost. Budete mít strach vydat se jen na trh,“ pohrozil.

Symbolické pálení pasů zahraničních bojovníků Islámského státu je běžné, na internetu koluje množství záznamů z těchto akcí.

Francouzské úřady odhadují, že v řadách radikálů v Sýrii a Iráku bojuje okolo tisíce jejich občanů. Nejméně dva z nich působí v jednotce, která nedávno na severu Sýrie povraždila zajaté syrské vojáky. [celá zpráva]

Mezi islámskými radikály, kteří popravili syrské vojáky, jsou i Evropané

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Reklama

Výběr článků

Načítám