Hlavní obsah

Minometné granáty zabíjely na syrské fakultě architektury

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek/Ankara

Nejméně dvanáct syrských studentů ve čtvrtek zahynulo, když areál damašské univerzity zasáhly minometné granáty. Uvedla to syrská státní televize a dodala, že několik dalších lidí bylo zraněno. Zásah fakulty architektury potvrdila i opoziční organizace SOHR monitorující lidská práva.

Foto: Reuters

Bojovníci Svobodné syrské armády v Damašku

Článek

Syrské orgány z útoku obvinily vzbouřence. V posledních dnech zesílily boje mezi vzbouřenci a vládními vojsky v Damašku. S tím souvisí i větší využití minometů. Podle AFP si minometná palba vyžádala v centru Damašku pět obětí.

Turecko vyhostilo stovky uprchlíků

Turecko ve středu deportovalo 600 až 700 syrských uprchlíků z tábora šáha Sulajmána u tureckého příhraničního města Akcakale. Vráceni do vlasti byli lidé, kteří se ve středu podíleli na násilných protestech proti životním podmínkám v táboře, uvedla agentura Reuters.

Turecko násilné deportace popřelo, do Sýrie se prý dobrovolně vrátilo 50 až 60 lidí.

Protesty propukly po požáru jednoho stanu, který vzplanul kvůli vadné elektrické přípojce. Zraněni při něm byli tři bratři ve věku sedm, 18 a 19 let. Proti demonstrujícím uprchlíkům zasahovala vojenská policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám