Hlavní obsah

Trumpova kampaň dostala mocnou vzpruhu. Podpořila ho Palinová

– Washington

Někdejší kandidátka na úřad viceprezidenta Spojených států z voleb v roce 2008 Sarah Palinová v úterý večer podpořila miliardáře Donalda Trumpa v jeho úsilí získat nominaci do voleb za Republikánskou stranu. Uvedl to deník The New York Times.

Článek

„Jsem hrdá, že podporuji Donalda Trumpa, aby se stal prezidentem,” řekla podle listu bývalá aljašská guvernérka Palinová v prohlášení k prezidentským volbám na konci roku.

Trump a Palinová se příští týden setkají na jedné podnikatelské konferenci ve státě Iowa, kde 1. února začnou stranické nominační konference známé jako primárky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Trump je krátce před zahájením primárek republikánů stále favoritem, ale v předvolebních preferencích ho v poslední době dohání jeho zatím největší soupeř Ted Cruz. V Iowě mají podle dosavadních průzkumů stejnou naději na vítězství.

Palinová by Trumpovi mohla získat podporu konzervativců mezi republikány z hnutí Tea Party, s nímž je spojena. Přinést by mu mohla i sympatie žen, protože založila za více političek republikánské ženské hnutí The Pink Elephant.

O Palinové až do prezidentských voleb v roce 2008, kdy si ji jako možnou viceprezidentku překvapivě vybral tehdejší republikánský kandidát John McCain, ve Spojených státech nikdo příliš nevěděl.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Nyní konzervativní politička patří mezi nejznámější lidi v zemi, oblibu si získala i jako politická komentátorka stanice Fox News. Na Sportsman Channel má svou vlastní show  Amazing America with Sarah Palin a předloni založila vlastní zpravodajský web Sarah Palin Channel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám