Hlavní obsah

Těžce nemocnému odmítají v Bostonu transplantovat srdce, není očkovaný proti covidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Jednatřicetiletý otec dvou dětí DJ Ferguson z amerického Bostonu prodělal v úterý hodinu dlouhou operaci srdce. Ta je však podle rodiny jen dočasným řešením, protože by potřeboval transplantaci. Na seznamu čekatelů byl na čelním místě, ale byl z něj vyškrtnut, protože se nenechal očkovat proti covidu.

Foto: gofundme

DJ Ferguson se svou ženou Heather Dawsonovou a dětmi

Článek

„Potřebuje nové srdce hned teď,“ řekla stanici NBC jeho matka Tracey Fergusonová. Její syn má silnou arytmii a jeho stav se zhoršuje od Dne díkůvzdání 25. listopadu. Byl proto převezen do Bringhamské nemocnice v Bostonu.

Na crowfundigovém serveru Gofundme, kde vybírá peníze pro rodinu její známá Amanda Brodeurová, se objevilo vyjádření: „Jeho srdce je opuchlé a zvětšené. Kvůli tomu mu hrozí vysoké riziko infarktu. Špatnou zprávou je, že rada výboru pro transplantaci ho na seznam nezařadila.“ List The Daily Mail označil za autora zprávy Fergusonovu manželku Heather Dawsonovou.

Neočkovaní Francouzi nesmějí do vlaku ani letadla

Koronavirus

„V Bringhamu nám řekli, že musí být očkován, aby mohl dostat srdce,“ uvedla jeho matka. Podle rodiny nemocný řekl doktorovi: „Opravdu mě necháte umřít kvůli vakcíně?“

„Zahnali ho do rohu, nutí ho, aby si nechal dát vakcínu, která by ho mohla zabít,“ stojí na serveru Gofundme. V ojedinělých případech se po podání mRNA vakcíny objevily záněty srdečního svalu a osrdečníku.

Nemocnice Fergusona ubezpečila, že očkování ho neohrozí

Matka uvedla, že nemocnice jejího syna ubezpečila, že bude-li očkován, bude v pořádku. „Není odpůrce vakcín. Má všechna očkování, ale u lidí s potížemi, jako má on, se objevují nepříznivé účinky. On je dospělý a on se rozhodne.“ Jeho otec David však prohlásil, že syn, který je „na pokraji smrti, vakcínám nevěří“.

Nemocnice se k případu nevyjádřila, federální zákony neumožňují komentovat situaci jednotlivých pacientů. „Jako u mnoha jiných programů transplantací v USA vyžaduje systém zdravotní péče v Bringhamu podání několika vakcín doporučených Středisky pro kontrolu a prevenci (CDC) včetně vakcíny proti covidu, i určitý životní styl u kandidátů na transplantaci, aby byla co největší šance na úspěšnou transplantaci a přežití pacienta po ní, protože je jeho imunitní systém extrémně potlačován,“ uvedla nemocnice v prohlášení.

Po transplantacích se pacientům podávají imunosupresiva, aby jejich imunitní systém neodmítal cizí orgán.

Očkování cizinců pořád vázne. Nutí je to podvádět

Koronavirus

Šéf katedry zdravotnické etiky na Grossmanově fakultě medicíny na Newyorské univerzitě Arthur Caplan řekl stanici CBS, že očkování je u transplantací nutné: „Po jakékoli transplantaci, ať už ledvin, nebo srdce, je váš imunitní systém vyřazen z provozu. Může vás zabít chřipka nebo nachlazení.”

Matka řekla, že neví, co má dělat, rodina se pokouší najít jinou nemocnici, ale stav syna je tak vážný, že ho nelze převézt.

Reklama

Výběr článků

Načítám