Hlavní obsah

Harrisová po boku Bidena začala útokem na Trumpa

Právo, doh

Ostrými výpady na adresu republikánského prezidenta Donalda Trumpa odstartovala senátorka Kamala Harrisová kampaň po boku demokratického prezidentského kandidáta Joea Bidena.

Foto: Gretchen Ertl, Reuters

Senátorka Kamala Harrisová na archivní fotce

Článek

„Nepochybuji, že jsem si za další viceprezidentku Spojených států vybral tu správnou osobu,“ pochvaloval si Biden společné vystoupení v jeho rodném Wilmingtonu ve státě Delaware.

„Prezidentovo nezvládnutí pandemie (koronaviru) nás zavleklo do nejhorší ekonomické krize od 30. let,“ vyčetla dle stanice CNN Harrisová šéfovi Bílého domu s tím, že „koketování s rasismem“ vyhnalo do ulic lidi požadující změnu.

Biden si za viceprezidentku vybral senátorku Harrisovou. Trump ihned zaútočil

Volby USA

Za 24 hodin poté, co Biden oznámil Harrisovou jako svou kandidátku na viceprezidentku, získala jeho kampaň od dárců 26 milionů dolarů (přes 574 milionů Kč). Pro demokraty je to vítaná vzpruha, v červnu měla Trumpova kampaň finanční náskok zhruba 35 milionů, poznamenal britský list The Guardian.

Prezident sází na ženy v domácnosti

Trump, který podle většiny průzkumů zaostává za Bidenem, nyní otevřeně cílí kampaň na ženy, zejména bělošky, napsal web Politico, s tím, že tato skupina mu výrazně pomohla v minulých volbách.

„Ženy v domácnosti z předměstí budou volit mě. Chtějí bezpečí,“ prohlásil ve středu Trump, jenž Bidena vykresluje jako neschopného čelit násilnostem provázejícím některé protesty.

Trump na Bidena rekordně ztrácí, vyměnil šéfa volebního štábu

Volby USA

Na prezidenta jako nezávislý oficiálně stále kandiduje i Kanye West, rapová superstar, i když ve většině států nestihl registraci a případní voliči budou muset jeho jméno na volební lístky dopsat. Spekulace, že jde o tah, jenž má odlákat hlasy Bidenovi, podpořil hudebník setkáním s Trumpovým zetěm a poradcem Jaredem Kushnerem.

„Mluvíme spolu téměř denně,“ tvrdí raper dle magazínu Forbes svým spolupracovníkům. Dle průzkumů je ale Westova podpora mizivá, a to i u černošských voličů, podotkl web Politico.

Reklama

Výběr článků

Načítám