Hlavní obsah

Alec Baldwin při natáčení zastřelil kameramanku a postřelil režiséra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Americký herec Alec Baldwin při natáčení westernu Rust vystřelil ze zbraně, která sloužila jako rekvizita. Zasáhl hlavní kameramanku, dvaačtyřicetiletou Halynu Hutchinsovou, a postřelil i režiséra filmu, osmačtyřicetiletého Joela Souzu, napsal server týdeníku Focus. Kameramanka zraněním podlehla, Souza je v nemocnici. Policie v Santa Fe incident vyšetřuje.

Natáčení filmu Rust, na kterém měl Alec Baldwin zastřelit kameramankuVideo: KOAT, AP

 
Článek

Tragédie se stala na ranči Bonanza Creek v Novém Mexiku. Hutchinsová byla z odlehlé lokace vrtulníkem převezena do nemocnice ve zhruba 70 kilometrů vzdáleném městě Albuquerque. Tam svým zraněním podlehla. Souza je na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Santa Fe.

Foto: Profimedia.cz

Halyna Hutchinsová

Případ se vyšetřuje, ale zatím nebyl nikdo obviněn. „V současné době zřejmě neexistuje žádný důkaz o úmyslném jednání. Pan Baldwin byl vyslýchán vyšetřovateli,“ řekl Juan Rios, mluvčí šerifa ze Santa Fe a pokračoval: „Přišel dobrovolně a poté, co ukončil výslech, budovu opustil. Nebylo vzneseno žádné obvinění a nedošlo k žádnému zatčení.“

Například deník Santa Fe New Mexican napsal, že Baldwin opustil policii ve vemi rozrušeném stavu. Reportér deníku uvedl, že viděl na vlastní oči, jak Baldwin opustil policii v slzách.  Magazín The Hollywood Reporter citoval vyjádření produkční firmy, která uvedla, že se jednalo o nehodu. Zbraň použitá jako rekvizita měla být podle jejího vyjádření nabita slepými náboji.

Detektivové objasňují tragédii dalšími výslechy očitých svědků, uvedlo tiskové oddělení policie. Kromě toho se bude zkoumat zbraň, náboje či to, jak se například střela uvolnila.

Baldwin má ve snímku hlavní roli a je současně koproducentem filmu. Herec, známý z filmů Manželství, Podnikavá dívka či Beetlejuice, ve westernu obsadil roli psance Harlanda Rusta, který přispěchá na pomoc svému 13letému vnukovi odsouzenému na smrt. Prchají před lovci odměn a strážci zákona.

Ve snímku mimo jiné hrají Frances Fisherová, Jensen Ackles, Brady Noon a Travis Fimmel. Souza režíroval například policejní thriller Crown Vic (V síti násilí).

Od roku 2012 je herec ženatý s Hilariou Baldwinovou a mají spolu šest dětí.  Z manželství s herečkou Kim Basingerovou má dceru Ireland.

Foto: AP

Natáčení filmu Rust, na kterém měl Alec Baldwin zastřelit kameramanku.

Baldwinův tým na žádost o vyjádření nereagoval. Herec den před incidentem zveřejnil na Instagramu svou fotku ve westernovém oblečení a s šedým plnovousem.

Reklama

Výběr článků

Načítám