Hlavní obsah

Odcházející zaměstnanec Twitteru vypnul Trumpovi na 11 minut jeho oblíbenou hračku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odcházející zaměstnanec společnosti Twitter zablokoval ve čtvrtek účet amerického prezidenta Donalda Trumpa na stejnojmenné sociální síti. Firma nejdříve uvedla, že prezidentův Twitter byl kvůli chybě pracovníka neúmyslně odstaven na 11 minut. Později oznámila, že účet deaktivoval zaměstnanec během své poslední pracovní směny.

Foto: Axel Schmidt, Reuters

Americký prezident Donald Trump (ilustrační foto)

Článek

„Účet byl odpojený 11 minut a již byl obnoven. Pokračujeme ve vyšetřování a podnikáme kroky, které by tomu do budoucna zabránily,” napsala nejdříve společnost Twitter s tím, že deaktivace byla neúmyslná. Později v prohlášení informovala o kontroverzních okolnostech události.

„Z vyšetřování vyplynulo, že to učinil zaměstnanec zákaznické podpory společnosti Twitter, který to udělal během svého posledního pracovního dne. Provádíme rozsáhlou interní inspekci,” vysvětlil Twitter. Fakt, že za odpojením Trumpova účtu stojí odcházející zaměstnanec, vyvolává spekulace, že to udělal záměrně.

Ve čtvrtek krátce před 19.00 místního času (před čtvrteční půlnocí středoevropského času) se na sociálních sítích začaly objevovat zprávy, že Trumpův účet je nedostupný. V 19.03 místního času (v pátek tři minuty po půlnoci středoevropského času) byl účet obnoven. Krátce po obnovení účtu už Trump čile komunikoval a stihl na svůj profil přidat pět nových příspěvků.

Trump na Twitteru často oznamuje politická rozhodnutí, případně vydává kontroverzní prohlášení, která vyvolávají mnoho reakcí. Prezidentův účet sleduje 41,7 miliónu uživatelů.

Reklama

Související články

Trumpův volební manažer se vydal do rukou FBI

Někdejší manažer kampaně současného amerického prezidenta Donalda Trumpa Paul Manafort se v pondělí vydal do rukou Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI)....

Výběr článků

Načítám